Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Αρχισαν συνομιλίες για την εκτόνωση της έντασης;

ΓΕΝΕΥΗ.-

Συνομιλίες άρχισαν από χτες στη Γενεύη οι επικεφαλής αντιπροσωπειών από τη ΛΔ Κορέας, τη Ν. Κορέα, τις ΗΠΑ και την Κίνα, με σκοπό τον τερματισμό της σχεδόν 50 ετών έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Τανγκ Γιασουάν,επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, εξέφρασε εμπιστοσύνη ότι μια μονιμότερη και νέα ειρήνη μπορεί να υπάρξει μέσω διαλόγου για τον τερματισμό της έντασης κατά μήκος της περισσότερο στρατιωτικοποιημένης μεθορίου στον κόσμο.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας είναι ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για υποθέσεις της Ασίας και του Ειρηνικού Στάνλεϊ Ροθ,ενώ επικεφαλής της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κιμ Γκίε - γκουάν και της νοτιοκορεατικής, ο πρεσβευτής της Νότιας Κορέας στη Γαλλία Λι Σι - Γιούνγκ.

Λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών, η ΛΔ Κορέας επανέλαβε το αίτημά της για αποχώρηση των περίπου 37.000 Αμερικανών στρατιωτών από τη Νότια Κορέα, ενώ το περασμένο 48ωρο το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι διαπραγματευτές από τη ΛΔ Κορέας και τη Ν. Κορέα συμφώνησαν να επεκταθούν οι κοινές επιχειρήσεις, τον επόμενο χρόνο, για την ανακάλυψη των οστών των Αμερικανών στρατιωτών που χάθηκαν στον κορεατικό πόλεμο, που έληξε το 1953.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ