Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σε κλοιό ο Β. Μητρόπουλος
  • Αναιρέθηκε το απαλλακτικό βούλευμα για Μητρόπουλο
  • Μηνυτήρια αναφορά Φούρα για υπεξαίρεση 47 εκατ. δρχ., στην εισαγγελία.

Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που αφορά τον αντιπρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτορα Μητρόπουλο, άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία επίσης θα ερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου Εφετών.Ο Β. Μητρόπουλος καταδικάστηκε τελεσίδικα σε φυλάκιση οκτώ μηνών, ενώ πρόσφατα απερρίφθη χάρη που είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, το Νοέμβρη του 1997 πέτυχε επανάληψη της διαδικασίας με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που τον απάλλαξε κατά πλειοψηφία (2 - 1), γιατί προσκόμισε κατάθεση του τότε υπεύθυνου στο Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Αιγάλεω, με την οποία αναλάμβανε τη σύνταξη του επίμαχου συκοφαντικού κειμένου.

Η αναίρεση θεωρεί ότι στο απαλλακτικό βούλευμα δεν υπάρχει ορθή και τεκμηριωμένη αιτιολογία, επειδή δε διευκρινίζεται για ποιο λόγο η κατάθεση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου αποτελεί νέο στοιχείο, το οποίο αν ήταν γνωστό θα απέτρεπε την αρχική καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, στις κατηγορίες για όψιμο ενδιαφέρον ο υφυπουργός Πολιτισμού, Α. Φούρας, απάντησε με την κοινοποίηση εγγράφων που αφορούν παλαιότερη εμπλοκή του Β. Μητρόπουλου με τη Δικαιοσύνη. Η ΠΑΕ Αιγάλεω, στην οποία ήταν πρόεδρος, είχε πάρει από τη ΓΓΑ περίπου 47 εκατ. δρχ. για έργα στο γήπεδο. Ερευνα απέδειξε πως τα χρήματα δεν κατέληξαν στον προορισμό τους και από το καλοκαίρι υφίσταται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του νυν αντιπροέδρου στην ΕΠΑΕ. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ