Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Παράταση αγωνίας για ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
  • Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η είσοδος στην τριάδα
  • Σίγουρος πρώτος ο Ολυμπιακός

Μέχρι το κλείσιμο της αυλαίας θα παραμένει η αγωνία στο κατακόρυφο για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να δουν αν θα μπορέσουν να μπουν στην πρώτη τριάδα ή όχι. Αντίθετα, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό, που είναι οριστικά πρώτος. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα τα παίξει όλα για όλα στο Βερολίνο, όπου αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική την Αλμπα Βερολίνου και εάν νικήσει τότε μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτη. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας διεκδικεί τις θέσεις από 2 έως 4.

Νίκη και μόνο νίκη θα επιδιώξει στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την τουρκική Ανκαρα, αφού μόνο έτσι θα τερματίσει στην τρίτη θέση και θα έχει τη δυνατότητα στον επόμενο γύρο να αντιμετωπίσει πιο εύκολους αντιπάλους. Σε αντίθετη περίπτωση ο "Δικέφαλος" θα μείνει τέταρτος.

Αναλυτικά η βαθμολογία των ομίλων που συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες είναι: Α ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός 16, ΤΣΣΚΑ 14, Εφές Πίλσεν 14, Μακαμπί 13, Ρεάλ 12, Λιμόζ 12. Β ΟΜΙΛΟΣ: Μπενετόν 17, Εστουντιάντες 14, Ανκαρα 14, ΠΑΟΚ 14, Κροάσια 13, Πόρτο 9. Δ ΟΜΙΛΟΣ: Αλμπα 14, Τιμσίστεμ 14, ΑΕΚ 14, Τσιμπόνα 13, Ολίμπια 13, Ρασίγκ 13.

Ο Ολυμπιακός

Μια νίκη και δυο ήττες ήταν ο συνολικός απολογισμός των εκπροσώπων μας στους ομίλους της Ευρωλίγκα.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός ξαναθυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό και επιβλήθηκε για δεύτερη φορά φέτος της Ρεάλ Μαδρίτης με 82 - 75. Με απροσπέλαστη άμυνα αλλά και τις ενέργειες του Καρνισόβας στην επίθεση δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χόκινς 10, Νάκιτς 14, Τάρλατς 19, Καρνισόβας 22, Ρότζερς 17, Αμανατίδης, Τόμιτς.

ΡΕΑΛ: Μποντίρογκα 18, Ανγκούλο 0, Ρότζερς 4, Αρλάουσκας 20, Σάντος 4, Ερέρος 12, Ορένγκα 17.

Η ΑΕΚ

Η... αυτοκτονία των παικτών του Γιάννη Ιωαννίδη στα τελευταία λεπτά και οι αποφάσεις του Βέλγου διαιτητή Ντε Κάιζερ οδήγησαν την ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ σε ήττα από την Τσιμπόνα με 63 - 67. Οι "Ενωσίτες" κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του και δεν άφηναν τους Κροάτες να ξεφύγουν στο σκορ αλλά 2 πριν από το τέλος οι αψυχολόγητες ενέργειες των "κιτρινόμαυρων" και τα φαλτσοσφυρίγματα του Ντε Κάιζερ οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

ΤΣΙΜΠΟΝΑ: Μουλαομέροβιτς 14, Μίρσιτς 10, Ατκινς 4, Κισούριν 7, Γκργκάτ 12, Γκίριτσεκ 10, Μάρσελιτς 6, Ρίματς 2, Αλίχοτζιτς 2.

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα 12, Λάσα 9, Πρέλεβιτς 15, Χατζής 4, Λάρσεν, Κακιούζης, Τσακαλίδης, Αντερσεν 10, Αλεξάντερ 13.

Ο ΠΑΟΚ

Οταν ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς ξύπνησε και άρχισε να βρίσκει το χέρι του ήταν ήδη αργά, αφού τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει τη διαγραφόμενη νίκη της Μπενετόν με 65 - 57. Αν και ο "Δικέφαλος" στάθηκε πολύ καλά αμυντικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εντούτοις η αφλογιστία του Στογιάκοβιτς μέχρι το 30 (0/9 σουτ) είχε αφήσει πίσω στο σκορ την ελληνική ομάδα.

ΜΠΕΝΕΤΟΝ: Γκράσιτς, Σεκούντα 2, Πίτις 4, Μαρκονάτο 7, Μπονόρα 4, Ρεμπράτσα 8, Νικολάι 6, Ουίλιαμς 20, Ρουσκόνι 14.

ΠΑΟΚ: Δέσπος, Μπουντούρης 6, Κακιούσης, Στογιάκοβιτς 18, Μπαλογιάννης, Περάλ 2, Ρόουαν 21, Μοράλες 2, Μακ Ρέι 8, Γιαννούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ