Κυριακή 14 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ

Σε μια δύσκολη περίοδο για τους λαούς όλου του κόσμου και με την επίθεση του ιμπεριαλισμού να εντείνεται όλο και περισσότερο και το ΝΑΤΟ να γίνεται το κύριο μέσο επιβολής των εγκληματικών του σχεδίων, το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και οργανώνει την αντεπίθεσή του. Σε όλες τις μεριές του πλανήτη οι αγωνιστές της ειρήνης και τα οργανωμένα κινήματά τους, αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν από τη σύγχυση των τελευταίων χρόνων. Κάθε καλοπροαίρετη αν και "αγαθή" ελπίδα πολλών ανθρώπων, ότι η διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας θα σήμαινε μείωση των εντάσεων και το πέρασμα σε μια νέα εποχή "διεθνούς ασφάλειας", σήμερα όχι μόνο δεν επαληθεύεται, αλλά πολύ μεγαλύτεροι κίνδυνοι δημιουργούνται. Το ΝΑΤΟ - και επίσημα πλέον - μετατρέπεται σε παγκόσμιο χωροφύλακα που θα επιβάλλει την "τάξη" του κατακρεουργώντας λαούς και όλους όσοι αντιστέκονται στα σχέδιά του για παγκόσμια ηγεμονία.

Ετσι λοιπόν, όπως ενιαία είναι η επίθεση των ιμπεριαλιστών σε όλες τις πλευρές της ζωής, όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται από τα φιλειρηνικά κινήματα ανά τον κόσμο, ότι ενιαία πρέπει να είναι και η δική τους απάντηση. Ολο και περισσότερες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν ότι η αναγκαιότητα της πάλης για την ειρήνη πάει χέρι χέρι με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Στα πλαίσια αυτά, ο "Ρ" παρουσιάζει σήμερα ορισμένα στιγμιότυπα από την πλούσια δραστηριότητα των φιλειρηνικών κινημάτων και την παρέμβαση του ελληνικού κινήματος ειρήνης, της ΕΕΔΥΕ, τον περασμένο μήνα στην Κούβα και τη Μάλτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ