Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Κυκλοφόρησε στα Ηνωμένα Εθνη έκθεση του Κόφι Αναν,που αναφέρεται στην εντολή των καλών υπηρεσιών για το Κυπριακό, που έχει αναθέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας στο Γενικό Γραμματέα.

Στην έκθεση που κατά τα καθιερωμένα υποβάλει ο Γενικός Γραμματέας κάθε εξάμηνο, ενόψει της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (το παρόν εξάμηνο λήγει στις 31/12/97), ο Κ. Αναν υπενθυμίζει "την αποφασιστικότητά του να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη συνολικής λύσης του προβλήματος με τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων".

Ο Κ. Αναν αναφέρεται στο διορισμό του ειδικού συμβούλου του για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόρντοβεζ,στις συνομιλίες του Τρόιτμπεκ στη Νέα Υόρκη, που αναλώθηκαν "σε κρίσιμες συζητήσεις βασισμένες στις αρχές που οι προκάτοχοί του είχαν καθιερώσει στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας".

Υπενθυμίζει ακόμη ότι υπογράμμισε πως η αναζήτηση ειρηνικής λύσης πρέπει να συνεχιστεί και σημείωσε ότι η διεθνής υποστήριξη για διαπραγματεύσεις ήταν πιο ισχυρή από ποτέ. Επίσης, η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η παρουσία των ειδικών απεσταλμένων από πολλές χώρες ήταν η απόδειξη για την υψηλή προτεραιότητα που η διεθνής κοινότητα αποδίδει σε μια βιώσιμη συνολική λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ