Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ
"Ενιαία εθνική στρατηγική"!

Η ανάγκη χάραξης ενιαίας εθνικής στρατηγικής και η στήριξη των χειρισμών της κυβέρνησης ήταν ο κοινός παρονομαστής των δηλώσεων που έκαναν, εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, οι πρόεδροι της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. Μάλιστα, οι Ν. Κωνσταντόπουλος και Δ. Τσοβόλας ζήτησαν σύγκλησησύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κ. Στεφανόπουλο ο πρώτος, υπό τον Κ. Σημίτη ο δεύτερος.

Ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι "σε κάθε περίπτωση στο Λουξεμβούργο είχαμε θετική εξέλιξη", ενώ ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έδειξαν να συνειδητοποιούν και την προκλητικότητα της Τουρκίας και έδειξαν διατεθειμένοι, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, να αποκρούσουν αυτή τη συμπεριφορά. Επέκρινε τον Κ. Σημίτη γιατί καθυστέρησε - πάλι; - να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίες επιβάλλονται για να διαμορφωθεί μια "εθνική συνεννόηση" και στρατηγική για την αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων.

"Η Ελλάδα οφείλει να επισημάνει ότι η προσέγγιση της Τουρκίας προς την Ευρώπη επιβάλλεται και δεν είναι στρατηγικός στόχος της Ελλάδας η απομόνωση της Τουρκίας", δήλωσε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε αρνητική τη θριαμβολογία και τη νοοτροπία των εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση.

Από την πλευρά του, ο Δ. Τσοβόλας ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Σημίτη μετά τις γιορτές, ώστε "να μπορέσουμε να χαράξουμε μια κοινή, ενιαία εθνική στρατηγική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ