Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ο νέος πρόεδρος απελευθέρωσε δύο πρώην δικτάτορες

ΣΕΟΥΛ. -

Ούτε λίγους μήνες δεν εξέτισαν από την πολυετή ποινή κάθειρξης οι δύο καταδικασθέντες για προδοσία και διαφθορά πρώην δικτάτορες της Ν. Κορέας.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας, Κιμ Ντάε Τζουνγκ έδωσε χτες αμνηστία στους Τσουν Ντου Χγουάν και Ρο Τάε Βου. Οι δύο πρώην "πρόεδροι" που συμμετείχαν στις στρατιωτικές κυβερνήσεις την περίοδο 1980 - '92 αποφυλακίστηκαν χτες από φυλακές της Σεούλ, αρκέστηκαν σε ένα "συγνώμη" για τις ευθύνες στο αιματοκύλισμα λαϊκής εξέγερσης στο Κουαντζού το 1980 και προέβησαν σε δηλώσεις ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας, λέγοντας πως είναι"ακατανόητη η ταχύτατη επιδείνωσή της"!

Λίγη ώρα μετά την αποφυλάκιση των δύο πρώην "προέδρων", περίπου 300 φοιτητές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των Τσουν Ντου Χγουάν και Ρο Τάε Βου. Πολλοί ήσαν αυτοί, που χαρακτήρισαν την παραπάνω απόφαση του νέου προέδρου ως μια ακόμη "πράξη πολιτικού συμβιβασμού", μετά τη δήλωση μεταμέλειας που αναγκάστηκε να κάνει προ ημερών, λέγοντας πως δε θα διεκδικήσει την αναθεώρηση των όρων του δανείου των 57 δισ. δολαρίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τη χώρα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ