Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΜΠΟΝΑΜΑΣ
στο μεγάλο κεφάλαιο

Ακόμη περισσότερα προνόμια, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, επιχειρεί να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την ανάπτυξη της χώρας

Νέες σελίδες στο θέμα "προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο" επιχειρούν να γράψουν οι "εκσυγχρονιστές", με το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Το σχετικό κείμενο, που επιγράφεται "ενισχύσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας", θα αποτελέσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη νέα χάρτα στις διαπλεκόμενες σχέσεις των κυβερνώντων με τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης. Παράλληλα, πρόκειται για ένα νομοθέτημα, που παρεμβαίνει δραστικά στις διαδικασίες ξαναμοιράσματος της πίτας ανάμεσα στις διάφορες ομάδες των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, διατηρούνται τα περισσότερα κίνητρα σε "καυτό χρήμα", για όλες τις επιχειρήσεις με χρόνο λειτουργίας μέχρι 5 χρόνια, ενώ καθιερώνονται "παράθυρα" για παρόμοιες χρηματοδοτήσεις και των παλαιότερων επιχειρήσεων. Παράλληλα, καθιερώνονται μια σειρά νέα προνόμια, που αφορούν φορολογικές ελαφρύνσεις μέχρι και 100% για ορισμένες περιπτώσεις και επιδοτήσεις των τόκων για επιχειρηματικά δάνεια μέχρι και 40%!


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ