Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στο δρόμο του αγώνα

Οι άνεργοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και το σωματείο τους κινητοποιούνται ενάντια στην ανεργία

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Το δρόμο του αγώνα είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν οι άνεργοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, που χρονιάρες μέρες καταδικάζει εκατοντάδες απολυμένους, πρώην εργαζόμενους στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις "Σκαλιστήρη" και "Παπαστρατή",να μην έχουν ούτε τα προς το ζην. Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ανέργων - Εργαζομένων στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις Βορειοκεντρικής Εύβοιας, που έγινε την Κυριακή, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, εξόρμηση, μοιράζοντας ανακοινώσεις στην Εθνική Οδό, στο ύψος Μαντουδίου - Κυρίνθου.Επίσης, το σωματείο προετοιμάζει ευρεία σύσκεψη για την Κυριακή 11 Γενάρη,με στόχο το συντονισμό των ενεργειών των φορέων της περιοχής.

Στη συνέλευση των ανέργων, παραβρέθηκε ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, απ' τους οποίους ζήτησαν οι άνεργοι την αρωγή τους στο δίκαιο αγώνα τους.

Οι άνεργοι διεκδικούν: Εκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα 200.000 δραχμών.Ρύθμιση των βιβλιαρίων τους για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι τη στερούνται. Μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από 125 σε 60 για εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας. Προσλήψεις απ' το σωματείο στη ΒΙΟΜΑΓΝ (συγκρότημα πρώην Σκαλιστήρη), προσλήψεις ανέργων στη δασοπυρόσβεση κ.ά.

Παράλληλα, πεποίθησή τους είναι ότι μια βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος των κατοίκων της, θα επιτευχθεί μόνο αν ακολουθηθεί κλαδική πολιτική και δημιουργηθεί εθνικός ενιαίος φορέας λευκολίθου, αν γίνει το εδώ και χρόνια προγραμματισμένο δασοβιομηχανικό συγκρότημα, αν κατασκευαστούν οικοδομές και επιλυθεί, υπέρ του δημοσίου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μοναστηριακών τσιφλικιών και των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας γης που κατέχουν οι τσιφλικάδες τύπου Μπαίκερ, Αβέρωφ, Τομπάζη, Ριτσώνη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ