Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΩΓΜΕΣ ΤΟΥ "ΔΥΣΤΟΣ" ΑΓΕΤ ΚΑΙ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ!
ΒΥΘΙΣΑΝ...
τις ευθύνες τους;

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κατάσταση του πλοίου, αλλά και για τις συνθήκες που "στάλθηκε" το "σαπάκι" στο βυθό, εφτά μέρες μετά το ναυάγιο κι ενώ αναζητούνταν στοιχεία για τα αίτια...

Από τον Απρίλη του 1993 η ΑΓΕΤ και ο Ελληνικός Νηογνώμονας γνώριζαν ότι το μοιραίο τσιμεντάδικο ΔΥΣΤΟΣ είχε ρωγμές στα εσωτερικά του τοιχώματα, πράγμα που το έκανε πλωτό φέρετρο στην κυριολεξία!

Και, όμως, παρά την, εγγράφως, διαπιστωμένη επικινδυνότητα του πλοίου, η ΑΓΕΤ επέμενε να το έχει εν πλω, ενώ ο Ελληνικός Νηογνώμονας το εφοδίαζε ανελλιπώς με πιστοποιητικά αξιοπλοϊας!

Το νέο συγκλονιστικό στοιχείο φέρνει στη δημοσιότητα, με δηλώσεις του στο"Ρ", ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, βάσει εγγράφου της ίδιας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.Ο ίδιος διατυπώνει - εντελώς βάσιμα - σοβαρές αιχμές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες "στάλθηκε" στο βυθό το τουμπαρισμένο πλοίο, εφτά μέρες μετά το ναυάγιο και ενώ αναζητούνταν στοιχεία για τα αίτια...

Στο μεταξύ, καταπέλτης θεωρείται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία το ναυάγιο προήλθε από μετατόπιση φορτίου, για την οποία ευθύνεται η εσωτερική κατάσταση του πλοίου.

Σύμφωνα με την ΠΕΜΕΝ, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι η ασυδοσία των εφοπλιστών και η πολιτική της κυβέρνησης "οδηγούν μέχρι τον υγρό τάφο τους ναυτεργάτες".


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ