Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Μεγάλες διακυμάνσεις το Δεκέμβρη

Από μεγάλες διακυμάνσεις του γενικού δείκτη τιμών μετοχών χαρακτηρίστηκε ο τελευταίος μήνας του χρόνου στις συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αξιών της Αθήνας. Σύμφωνα με το δελτίο των χρηματιστηριακών εξελίξεων που καταρτίζει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής Τράπεζας και δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, η συναλλακτική κίνηση κυμάνθηκε σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του προηγούμενου μήνα, ενώ παρατηρήθηκε μικρή αύξηση του επιπέδου τιμών των μετοχών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών μετοχών της κύριας αγοράς έκλεισε στις 2.156 μονάδες στο τέλος του μήνα, αυξημένος κατά 9 μονάδες ή 0,42% έναντι του Νοέμβρη. Αύξηση παρουσίασε η μηνιαία αξία των συναλλαγών της κύριας αγοράς που έφτασε τα 615,072 δισ. δρχ. έναντι 478,804 δισ. τον προηγούμενο μήνα, αυξήθηκε δηλαδή κατά 28,5%.Σε σύγκριση με το Δεκέμβρη του 1996 η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 125,4%.

Γενικά ο Δεκέμβρης σε 21 συνεδριάσεις χαρακτηρίστηκε από τη μικρότερη κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο και μεγαλύτερη κατά το δεύτερο μέση ημερήσια αξία συναλλαγών αναφορικά με τα αντίστοιχα διαστήματα του προηγούμενου μήνα και τις σχετικά έντονες διακυμάνσεις στα ημερήσια επίπεδα τιμών των μετοχών κατά τις περισσότερες συνεδριάσεις. Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν το πρώτο δεκαπενθήμερο 24,8 δισ. δρχ. και το δεύτερο δεκαπενθήμερο 32,2 δισ. δρχ.

Το Δεκέμβρη η αξία των συναλλαγών της παράλληλης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αξιών της Αθήνας έφτασε περίπου τα 32,34 δισ. δρχ., έναντι 22,5 δισ. δρχ. τον προηγούμενο μήνα, αυξημένη δηλαδή κατά 52,98%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ