Σάββατο 22 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα παίρνουν όλα ... με «κοινωνικό διάλογο»

Απο την προχθεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω απο το υπουργείο Εργασίας
Απο την προχθεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω απο το υπουργείο Εργασίας
Ολοταχώς προς τον «κοινωνικό» διάλογο σπρώχνει τα αντεργατικά της μέτρα η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί, ο υπουργός Εργασίας Τ.Γιαννίτσης, αναμένεται να στείλει την τελική επιστολή με τη θεματολογία και το χρονοδιάγραμμα του «διαλόγου» προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η έναρξη του οποίου έχει οριστεί για τις 20 Αυγούστου.

Χτες, στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας η ηγεσία του ΣΕΒ έθεσε τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, που ενστερνίζεται απόλυτα η κυβέρνηση και στοχεύουν στην πλήρη απελευθέρωση της εργοδοτικής ασυδοσίας και την αύξηση της εκμετάλλευσης.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Λ. Αντωνακόπουλος ζήτησε να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι εννέα θεματικές ενότητες που έχει παρουσιάσει το υπουργείο. Ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων απαίτησε νέα μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό. Απέρριψε το 35ωρο και ζήτησε να μη συζητηθεί, ενώ επικέντρωσε το ενδιαφέρον της εργοδοσίας στα θέματα της επαγγελματικής κατάρτισης, αφού και μέσα από τα σχετικά προγράμματα, με τις κρατικές επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις οι βιομήχανοι καρπώνονται μεγάλα χρηματικά ποσά και αυξάνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στην ανάγκη διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης από το κράτος, στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, κάτι άλλωστε που προβλέπεται και από τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής. Ο ΣΕΒ προτίθεται την επόμενη εβδομάδα να αποστείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις του, θ' απουσιάζει οποιοδήποτε συγκεκριμένο μέτρο κατά της ανεργίας, όπως βέβαια απουσιάζει και από το «πακέτο» της κυβέρνησης. Αντί αυτού, όμως θα υπάρξουν οι «πολιτικές δεσμεύσεις για την αύξηση της απασχόλησης»..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ