Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι εννοεί;

"...Ασφαλώς, θέλουμε να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά όχι σε τομείς που είναι απόλυτα στρατηγικοί για την οικονομία. Και η Εθνική Τράπεζα είναι μια τέτοια επιχείρηση". Η παραπάνω θέση - άποψη δεν ανήκει σε κάποιο στέλεχος της ΝΔ, αλλά στον "σοσιαλιστή" υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπαντωνίου. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, που στέλεχος κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει μια ελεγχόμενη από το δημόσιο επιχείρηση, σαν "στρατηγικής" σημασίας.

Μόνο που, και στην περίπτωση αυτή, μάλλον ισχύει η παροιμία, που λέει "όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι". Κι όχι μόνο, γιατί οι όποιες σημερινές δεσμεύσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορούν με τον ευκολότερο τρόπο να αναιρεθούν αύριο, με ή χωρίς δικαιολογίες. Αλλά και γιατί είπε και κάτι ακόμη ο Γ. Παπαντωνίου. Οτι, δηλαδή, "υπάρχει ανοιχτό το θέμα της Εμπορικής και της Ιονικής Τράπεζας, που αναμένω τα πορίσματα για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε".

Τι εννοούσε, άραγε; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι συζητείται η συγχώνευση της Ιονικής με την Εμπορική. Μήπως είναι κι αυτές υποψήφιες για εκποίηση; Μήπως..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ