Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΔΕΣΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠ
Μονόδρομος ο αγώνας

Αρχίζει την Παρασκευή το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Τους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα εξάρει η ΔΕΣΚ και ασκεί κριτική στην τακτική της πλειοψηφίας

Την Παρασκευή, 16 του μήνα, στις 5 το απόγευμα ξεκινάει το 28ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά."Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων", τονίζει στη διακήρυξή της η παράταξη "Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση" στο ΕΚΠ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ).

Η ΔΕΣΚ τονίζει επίσης ότι οι στόχοι, τα συμφέροντα και οι ανάγκες των πολυεθνικών έχουν γίνει "εθνικοί στόχοι" για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Η κυβέρνηση - υπογραμμίζεται - και αυτοί που υποστηρίζουν τον "μονόδρομο" του Μάαστριχτ, λένε ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για να γίνουμε Ευρωπαίοι. Ομως οι εργαζόμενοι έχουν άλλη γνώμη, αντιστέκονται και με αγώνες έδωσαν τη δική τους απάντηση. Η κυβέρνηση απάντησε με αντίδοτο τον αυταρχισμό, στέλνοντας ΜΑΤ στους μεταλλεργάτες, βατραχανθρώπους στους ναυτεργάτες, αδιαλλαξία απέναντι στους καθηγητές, αγροτοδικεία και ΜΑΤ στους αγρότες. Αναβιώνουν και επαναλειτουργούν το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας".

Η ΔΕΣΚ σημειώνει ότι οι αγώνες που έγιναν στον Πειραιά, αλλά και αλλού, δείχνουν ότι οι εργάτες δε δέχονται αυτή την πολιτική και όσους την υπηρετούν. Στα καράβια πραγματοποιήθηκαν σκληρές και μεγαλειώδης απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτοί οι αγώνες έφεραν "τρικυμία" σε εφοπλιστές και κυβέρνηση. Στη Ζώνη εκδηλώθηκαν πολύμορφοι αγώνες για τη σωτηρία της μεγαλύτερης παραγωγικής μονάδας του Πειραιά. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ και τους πυροσβέστες ενάντια στους απεργούς της Ζώνης. Από το 1995 η κυβέρνηση με διάφορες φιέστες υπουργών και τηλεοπτικών συνεργείων, προσπαθεί να παραπλανήσει και να εμπαίξει χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους της Ζώνης. Αυτή η μέθοδος έχει εξοργίσει τον κλάδο.

"Το ΕΚΠ - υπογραμμίζεται - με ευθύνη κύρια της ΠΑΣΚΕ και την ουσιαστική στήριξη της ΔΑΚΕ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης", δε στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη σταδιακή μετατροπή του ΕΚ Πειραιά σε ένα ΙΕΚ, που στην πράξη ανατρέπει τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του και από όργανο πάλης των εργαζομένων, μετατρέπεται σε φορέα αποπροσανατολισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ