Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραλειπόμενα από την Ολομέλεια της ΓΣΕΕ

Θέλοντας να "παίξει" στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ και ταυτόχρονα να κρατήσει τα... προσχήματα, η "Αυτόνομη Παρέμβαση" κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ - είχε θέμα τον τρίχρονο απολογισμό δράσης, ενόψει του 29ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας - υποστήριξε ότι... τον ενάμιση χρόνο της τρίχρονης θητείας η ΓΣΕΕ δεν τα πήγε καλά, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (απ' όταν, δηλαδή, ανέλαβε πρόεδρος ο Χ. Πολυζωγόπουλος), η εικόνα της ΓΣΕΕ βελτιώθηκε. Και το σχόλιο από μέλος της διοίκησης: "Εσείς το μισό απολογισμό ψηφίστε τον και καταψηφίστε τον άλλο μισό".

Περί προεδρείων

Ο επικεφαλής της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΣΥΝ), στην ίδια συνεδρίαση, υποστήριξε ότι τα αντιπροσωπευτικά προεδρεία αποδείχτηκαν λάθος. Οτι έχουν φθαρεί, αφού ο γγ στη ΓΣΕΕ ασκεί τα καθήκοντά του κατά περίπτωση, μόνο όταν συμφωνεί. Ενώ αν συγκροτούνται, όπως ανέφερε ο ίδιος ...προγραμματικά, τότε οι κακοί θα εκπαραθυρωθούν και ομονοούντες, οι θιασώτες της υποταγής, θα αναδείξουν τα υποταχτικά προεδρεία.

Οπου φυσά ο άνεμος

Από κοντά, στην πολεμική ενάντια στην ΕΣΑΚ και ο Α. Πουλαρίκας, που πρόσκειται κάθε φορά ανάλογα πού φυσά ο άνεμος. "Εργοδοτικό και κυβερνητικό βαστάζο" τον αποκάλεσε στη συνεδρίαση ο γγ της ΓΣΕΕ και τον κατήγγειλε ότι πρωτοστατεί στον να αφαιρεθεί η συνδικαλιστική απαλλαγή από τον Α. Αντύπα, επικεφαλής της ΕΣΑΚ στις τράπεζες.

Το έλλειμμα

Το μόνο ουσιαστικό που βρήκε να πει η ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση για τον τρίχρονο απολογισμό της ΓΣΕΕ, είναι ότι "δεν έχει αναδείξει το κοινωνικό έλλειμμα που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία". Ελεος παιδιά! Βρέστε κάτι πιο... φαντεζί. Παραδειγματιστείτε στο κάτω κάτω από την παράταξη του ΣΥΝ!

Για τις απεργίες

Θέλοντας η "Αυτόνομη Παρέμβαση" να αποκρούσει την πρόταση της ΕΣΑΚ για κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης μέσα στο Φλεβάρη για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, πρόβαλε το ατράνταχτο επιχείρημα... ότι η τελευταία 24ωρη απεργία δεν είχε επιτυχία. Μ' άλλα λόγια, Α.Π. - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, αφού τουλάχιστον δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της απεργίας, για να μην πούμε ότι την υπονόμευσαν, έρχονται τώρα να ισχυριστούν ότι τάχα θέλουν πολύ πολύ επιτυχημένες κινητοποιήσεις.

Διαφωνίες...

Κάποιοι από την ΠΑΣΚΕ, που... διαφωνούν υποτίθεται με την παράταξή τους, εξάντλησαν την κριτική τους προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην "επικοινωνιακή πολιτική" της Συνομοσπονδίας με τους εργαζόμενους, αλλά και στην έλλειψη "επικοινωνιακής πολιτικής μεταξύ και των μελών της διοίκησης". Κατά τ' άλλα, για όλα φταίει η ΕΣΑΚ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίστηκαν οι διαδικασίες του εκφυλισμού (2013-12-07 00:00:00.0)
Οπως χτες, έτσι και αύριο «όλοι τους μαζί» (2001-03-28 00:00:00.0)
«Ταφόπλακα» στην Εθνική Σύμβαση! (2000-05-13 00:00:00.0)
Νέο προεδρείο (1999-12-07 00:00:00.0)
Νέα διοίκηση, ίδιοι συσχετισμοί (1996-05-18 00:00:00.0)
ΝΑΙ στον οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων! (1995-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ