Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανήσυχες μέρες με θέα...

"Οι ήσυχες μέρες στο Κλισί" του Κλοντ Σαμπρόλ, που παρουσιάζει το Seven X στις 21.15, δεν είναι καθόλου τόσο ήσυχες όσο ακούγονται. Φυσικά και παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αφού το σενάριο βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Χένρι Μίλερ και το υπογράφει ένας μεγάλο σκηνοθέτης, όπως οΣαμπρόλ. Η ανάπλαση της εποχής της δεκαετίας του '30, οι χαρακτήρες των μποέμ, των συγγραφέων, των ανθρώπων της Τέχνης γενικά, που ζουν μια μεταβατική ζωή μεταξύ του ενός πολέμου και του άλλου, που τα ήθη είναι χαλαρά, οι συνειδήσεις τρομαγμένες, οι έρωτες γεμάτοι πάθος και απιστίες, είναι εξαιρετικοί. Καθώς και οι ερμηνείες. Η ιστορία αφηγείται τη ζωή ενός άσημου - ακόμα - συγγραφέα, που με πάθος κυνηγά τις γυναίκες, το αλκοόλ, την απόλαυση. Πίσω από αυτό το κυνήγι κρύβεται η αγωνία της "απουσίας". Της απουσίας της έμπνευσης. Αυτή επιδιώκει απελπισμένα να "συλλάβει" ο συγγραφέας, που νομίζει ότι πρέπει να ζήσει με ακραίο τρόπο για να μπορέσει κάποτε να τον αφηγηθεί. Με τους: Αντριου Μακάρθι και Νάιτζελ Χέιβερς.

Από την ΕΤ-1 στις 23.35 "Η ερωμένη" του Μπάρι Πρίμας.

Θα μας επιτραπεί η είσοδος στα παρασκήνια της Μέκκας, του εμπορικού κινηματογράφου: στο Χόλιγουντ θα εισχωρήσουμε. Και θα παρακολουθήσουμε μια δραματική κομεντί με κάποια πνοή, μια ταινία που όμως αφηγείται μια εντελώς κοινότοπη ιστορία. Ενας σκηνοθέτης έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας. Είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ και όλα τα καλά του για να βρει την επαγγελματική του ευτυχία, αλλού. Οπουδήποτε. Ομως τη στιγμή που το έχει πάρει απόφαση τού τηλεφωνεί ένας επιτυχημένος παραγωγός και του κάνει μια πρόταση για μια νέα δουλιά, που θα χρηματοδοτηθεί από έναν πλούσιο επιχειρηματία. Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ερνεστ Μποργκάιν, Μάρτιν Λαντάου, Ρόμπερτ Γουλ.

Από τη ΝΕΤ στις 22.15 "Οικόπεδα με θέα" του Τζέιμς Φόλεϊ.

Μια εκπληκτική ερμηνεία του Αλ Πατσίνο, σε μια ταινία που είναι βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ αριστούργημα του Ντέιβιντ Μάμετ. Ενα μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο ετοιμάζεται για μια μεγάλη εξόρμηση. Τα οικόπεδα Γκλένγκαρι είναι τα καλύτερα κομμάτια που τα θέλουν όλοι οι πωλητές, θα τα πάρουν όμως μονάχα οι καλύτεροι. Κάποτε ο Λέβιν ήταν ο καλύτερος, τώρα όμως έχει ξεπέσει και του δίνουν να πουλήσει τα χειρότερα κομμάτια γης. Η ταινία δεν είναι μια περιπέτεια, είναι μια δραματική, κοινωνική ταινία που καταγράφει το ανθρώπινο στοιχείο, αλλά και το εφιαλτικό "αμερικανικό όνειρο". Με τους Αλ Πατσίνο, Τζακ Λέμον, Αλεκ Μπάλντουιν και Αλαν Αρκιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ