Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΟΤ)
Καμπάνες και συστάσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις

Από ελέγχους που πραγματοποίησαν συνεργεία του ΕΟΤ σε όλη τη χώρα, η 1 στις 2 τουριστικές επιχειρήσεις βρέθηκε με παραβάσεις του νόμου

Το 1 στα δύο ξενοδοχεία, γράφει στα παλιά του παπούτσια τους νόμους. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα ευρήματα των ελέγχων που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Από τους ελέγχους αυτούς, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, προέκυψαν μια σειρά παραβάσεις της τουριστικής νομοθεσίας. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων εξετάστηκε η εφαρμογή των τεχνικών προδιαγραφών, στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, στις εισπραττόμενες τιμές, στον εξοπλισμό των επιχειρήσεων και στο επίπεδο λειτουργικότητας, ενώ ελέγχθηκαν και σχετικές καταγγελίες τουριστών.

Από τους ελέγχους που έγιναν σε 1.858 ξενοδοχεία, διαπιστώθηκε ότι το ένα στα δύο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου. Συγκεκριμένα:

  • Σε 764 προτάθηκαν βελτιώσεις.
  • Σε 157 επιβλήθηκαν κυρώσεις.
  • Σε 1.346 διαπιστώθηκαν επιπλέον δωμάτια, από τα επίσημα δηλωμένα.
  • Υποβλήθηκαν 24 μηνύσεις.
  • Τα 77 από αυτά δεν είχαν το απαραίτητο σήμα λειτουργίας.
  • Σε τρία ξενοδοχεία προτάθηκε η αφαίρεση άδειας λειτουργίας.

Τα ελεγκτικά συνεργεία του ΕΟΤ, έκαναν ελέγχους και σε 70 επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων. Με βάση τα ευρήματα των ελέγχων, σε 6 από αυτά προτάθηκαν βελτιώσεις, σε άλλα 4 επιβλήθηκαν κυρώσεις, 14 βρέθηκαν χωρίς σήμα και υποβλήθηκαν 12 μηνύσεις.

Επίσης, έλεγχοι διενεργήθηκαν σε 251 τουριστικά γραφεία και έγιναν συστάσεις σε 74, βρέθηκαν χωρίς σήμα 74 και υποβλήθηκαν μηνύσεις σε 49. Κατά τον έλεγχο σε 26 κάμπινγκ, έγιναν προτάσεις για βελτιώσεις σε 8, σε 6 διαπιστώθηκε έλλειψη σήματος, σε 4 επιβλήθηκαν κυρώσεις και σε άλλα 4 μηνύσεις. Τέλος, ελέγχθηκαν 11 κέντρα εστίασης και υποβλήθηκαν 16 μηνύσεις, ενώ από την τουριστική αστυνομία υποβλήθηκαν 5 μηνύσεις για άγρα πελατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ