Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για την PEPSICO - ΗΒΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για το θέμα του κλεισίματος του εργοστασίου της PEPSICO - ΗΒΗ.Συμμετείχαν ο νομάρχης, εκπρόσωποι του ΕΚΘ, των εργαζομένων του εργοστασίου, αλλά και των εργοστασιακών σωματείων ΒΑΛΚΑΝ, ΑΜΣΤΕΛ, ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΧΕΝΙΝΓΚΕΡ.

Οι εργαζόμενοι της PEPSICO, που πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Νομαρχίας και καθ' όλη τη διάρκεια της σύσκεψης διαμαρτύρονταν με συνθήματα.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στον πραξικοπηματικό τρόπο με τον οποίο ενήργησε η εταιρία, κλείνοντας την παραγωγική της μονάδα στη Θεσσαλονίκη και αφήνοντας στο δρόμο 71 εργαζόμενους. Από την πλευρά του, ο νομάρχης εξέφρασε "συμπαράσταση", αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του η επίλυση του προβλήματος.

Αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη να γίνει νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά του εκπροσώπου της εταιρίας, ενώ την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πάλι στη Νομαρχία σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης, όπου θα συζητηθούν τα γενικότερα ζητήματα της βιομηχανικής συρρίκνωσης στην περιοχή Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ