Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα η συγκέντρωση για το φορολογικό

Στη Βουλή στις 6 το απόγευμα η συγκέντρωση της Αθήνας

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι όλης της χώρας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση. Επίκεντρο της αγωνιστικής αντιπαράθεσης των ΕΒΕ η Αθήνα και το κτίριο της Βουλής, όπου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση. Οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι καταγγέλλουν το φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση θα ξεζουμίσει ό,τι έχει απομείνει από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που ήδη τα τελευταία χρόνια δέχονται μια ανελέητη φορολογική επίθεση με τα "αντικειμενικά κριτήρια", σε μια περίοδο που έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά άλλα προβλήματα επιβίωσης, με πρωταρχικό τη δραματική πτώση του τζίρου από χρόνο σε χρόνο.

Σαν να μη φτάνει η φορολογική αφαίμαξη των ΕΒΕ μέχρι σήμερα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει παραπέρα αύξηση της φορολόγησής τους κατά 25%-30% όπως υπολογίζεται. Την ίδια στιγμή τα φέσια και τα λουκέτα στην αγορά οδηγούν καθημερινά σε απόγνωση δεκάδες μικρέμπορους, που αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, αφού και η χρηματοδότηση είναι ανύπαρκτη για τις ελληνικές ΜΜΕ. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση επιμένει να κωφεύει στη φωνή αγωνίας των ΕΒΕ και αφήνοντας στο απυρόβλητο τη μεγάλη φοροδιαφυγή, επιχειρεί για άλλη μια φορά να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα από τα άδεια μαγαζιά και τις βιοτεχνίες που φυτοζωούν, από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Μπροστά σε όλα αυτά οι ΕΒΕ ξεκινούν έναν αγώνα επιβίωσης, σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, κάτω από τη δραματικότητα της κατάστασης. Σ' αυτό τον αγώνα θα αναζητηθούν συνεργασίες και συμμαχίες με τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν κοινά συμφέροντα, καθώς πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων καταγγέλλει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του φορολογικού νομοσχεδίου, με το οποίο επιχειρείται η είσπραξη των φορολογικών εσόδων από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ την ίδια στιγμή διαιωνίζεται η "νόμιμη" φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου. Η Ομοσπονδία, που θα συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει ότι η διοίκηση της ΕΣΕΕ θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τον "κοινωνικό διάλογο" και να αποφασίσει την οργάνωση κινητοποιήσεων απέναντι στην ασκούμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ