Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χωρίς μεγάλη έκπληξη

Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη, αλλά με αρκετό σασπένς ολοκληρώθηκε χτες το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής απ' την οποία αναδείχτηκαν οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν την πορεία τους στο Κύπελλο Ελλάδας. Αρης, Παναθηναϊκός, Καλαμαριά, Απόλλωνας Λάρισας, Πανιώνιος, Ξάνθη, Ηρακλής διατηρούν ζωντανά τα όνειρα παρουσίας στον τελικό και στρέφουν πλέον το μυαλό τους στην κληρωτίδα που θ' αναδείξει τον επόμενο αντίπαλο. Η οκτάδα θα συμπληρωθεί σήμερα, αφού στην αυλαία της αγωνιστικής ο Ιωνικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (14.45, ΕΤ-1). Οι Βορειοελλαδίτες έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα μετά το 2-0 στην Τούμπα.

Από τους επτά χτεσινούς αγώνες οι δύο, ύστερα από το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης, είχαν αυξημένο ενδιαφέρον, αφού η υπόθεση πρόκριση ήταν ανοιχτή. Η... πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Ξάνθης και του Αρη, που αντιμετώπιζαν αντίστοιχα Βέροια και ΟΦΗ, την τελευταία στιγμή.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Ξάνθη, η τοπική ομάδα πήρε την πρόκριση από τη Βέροια στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Αντζα (17'), αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 28' με το νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο Μπουζίκα. Οι Ημαθιώτες κράτησαν την πρωτοβουλία, όμως η αποβολή του Κουλακιώτη (39') τους αποδυνάμωσε. Οι Ξανθιώτες πήραν ξανά τα ηνία και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στο 77' με τον Τεγγελίδη. Ολα έδειχναν πως η συνάντηση θα πήγαινε στην παράταση, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ένα φοβερό σουτ από τον Καραγεωργίου διαμόρφωσε το τελικό 3-1, στέλνοντας τους γηπεδούχους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Καλαμαριά - Αιγάλεω 5-1(Λεβέντης 2, Ντόνκοβιτς 6, Μπαλτίδης 38, Λύδρας 74, Λιόφτης 83 - Σημαντήρας 13), Καρδίτσα - Απόλλων Λάρισας 0-1 (Πλίτσης 30), Πανιώνιος - Ορφέας Αλεξ. 1-0 (Ναλιζής 40), Εδεσσαϊκός - Ηρακλής 3-1 (Πεντρίνιο 79, Σαμόλης 88, Φωτιάδης 89 - Στολτίδης 84).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ