Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΚΟ
Αναγκαία η απεργιακή κλιμάκωση

Ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο την αποφασιστική απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης, ανέπτυξε η ΕΣΑΚ στη ΓΣΕΕ. Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 2 του Φλεβάρη στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στάση εργασίας 5 - 9 το βράδυ στις αστικές συγκοινωνίες. Ευρεία σύσκεψη ομοσπονδιών σήμερα στη Συνομοσπονδία

Την κλιμάκωση της απεργιακής αντιπαράθεσης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ,με την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς και με την επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πρότεινε χτες η ΕΣΑΚ στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ. Σήμερα στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη όλων των ομοσπονδιών - μελών της ΓΣΕΕ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, για να καθοριστεί η συντονισμένη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ αποφάσισε τελικά - κατά πλειοψηφία - να αντιμετωπίσει την αντεργατική κυβερνητική παρέμβαση στις ΔΕΚΟ, με συλλαλητήριο και στάσεις εργασίας στα Μέσα ΜαζικήςΜεταφοράς, ενώ οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζονται και σήμερα, με στάσεις εργασίας από έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9π.μ. και από 9μ.μ. μέχρι λήξη βάρδιας.

Το συλλαλητήριο θα είναι πανεργατικό και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη.Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΚΟ καλεί σε προσυγκέντρωση, στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ, τα στελέχη της ΕΣΑΚ πρότειναν: Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης και απεργιακής συγκέντρωσης, για όλες τις ΔΕΚΟ χωρίς εξαίρεση, τη Δευτέρα, για την καταδίκη της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και του ν.2414.Επίσης, πρότειναν νέα 24ωρη απεργία για τις 5 Φλεβάρη,στην οποία θα μπορούσαν να κληθούν να συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι, ώστε να πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, πρότειναν την οργάνωση μιας πανελλαδικής ενημερωτικής εξόρμησης και την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, με τρόπο που να επικεντρώνει στην αποκάλυψη του κεντρικού κυβερνητικού στόχου για "διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα".

Οι ΕΣΑΚίτες συνδικαλιστές, επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους, ότι με τις τελευταίες εξελίξεις - που περιλαμβάνουν και τα στοιχεία περί "προνομίων" - η επίθεση της κυβέρνησης οξύνεται και η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να θεωρεί ότι "έπραξε το καθήκον της" με την κήρυξη των δυο προηγούμενων απεργιών.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι η λογική της πλειοψηφίας που αφήνει την απόφαση στις ομοσπονδίες και τα σωματεία, ουσιαστικά εγκαταλείπει τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ στο έλεος της κυβερνητικής επίθεσης. Αναφορά έγινε και στην, όχι άσχετη, τοποθέτηση του Γ. Μανιάτη,μέχρι σήμερα προέδρου της ΟΜΕ - ΟΤΕ, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της HELLASCOM, "που - όπως αναφέρθηκε - αποτελεί προβοκάτσια για τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και ταυτόχρονα βέβαια καταδείχνει ότι η καρέκλα του κυβερνητικού συνδικαλιστή από την πολυθρόνα του εργοδότη απέχει μια τρίχα".

- Τη συμπαράσταση των λογιστών και των λογιστριών στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να παραδώσει τις κρατικές επιχειρήσεις στην ιδιωτική εκμετάλλευση και πως "είναι βέβαιο ότι ο ενωμένος μαζικός αγώνας των εργαζομένων, ενάντια στις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ