Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
"Ολισθηρός δρόμος"

Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει την τακτική "ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει" και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία που οδηγεί σε "εργασιακό μεσαίωνα"

Τη διοχέτευση στον Τύπο πληροφοριών σχετικά με "τα δήθεν προνόμια των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ από γραφεία καλοπληρωμένων συμβούλων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ,στην οποία και τονίζει ότι "η τακτική του "ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει" και η προσπάθεια να δημιουργηθεί χάσμα, διχασμός και αντιπαράθεση ανάμεσα σε τμήματα του εργαζόμενου λαού, διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό και ελάχιστη σχέση έχει με μια δημοκρατικά οργανωμένη και λειτουργούσα πολιτεία".

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για "ολισθηρό δρόμο" της κυβέρνησης, τονίζει ότι "το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί" και σημειώνει ότι η "συνεχιζόμενη κυβερνητική πρακτική και η προσπάθεια επιβολής της τροπολογίας που καταργεί τις ΣΣΕ και επιχειρεί να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία". Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ - συνεχίζει η ΓΣΕΕ - "δεν είναι προνομιούχοι και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση", ενώ επισημαίνει ότι "η επίμαχη τροπολογία είναι μετέωρη και καταδικασμένη στη συνείδηση των εργαζομένων". Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα αποτελέσματά τους δεν καταργούνται με νόμους, ενώ προειδοποιεί ότι "το συνδικαλιστικό κίνημα θα τις προστατεύσει μέχρι το τέλος".

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει έστω και την τελευταία στιγμή την επίμαχη τροπολογία, τονίζει ότι "λογικές αποδυνάμωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων και κύρια της ΓΣΕΕ δε θα έχουν καμία επιτυχία".

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: "Παλιό το έργο"

"Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ καταγγέλλει την κυβερνητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και για οργανωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης των εργαζομένων των ΔΕΚΟ ως δήθεν προνομιούχων έναντι των άλλων εργαζομένων",τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι η ωφέλεια των εργαζομένων στη ΔΕΗ κατά 100 χιλ. δρχ. ετησίως,από το μειωμένο τιμολόγιο, έχει κατοχυρωθεί από ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και δίνεται έναντι μισθολογικής αύξησης, η οποία σήμερα "θα απέφερε ετησίως πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τις 100 χιλ. δρχ. που είναι το προνόμιό μας".

Μάλιστα, στην ειδική Σύμβαση που προβλέπει το μειωμένο τιμολόγιο, προβλέπεται και ανώτατο όριο κατανάλωσης "για να αποφεύγονται εκφυλιστικά φαινόμενα".

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η κοινή γνώμη έχει πλέον κατανοήσει το παιχνίδι της κυβέρνησης και έχουμε τη βεβαιότητα ότι δε θα παρασυρθεί. Είναι "ηλίου φαεινότερον" ποιος είναι ο στόχος των διαρροών προς τα ΜΜΕ από την πλευρά της κυβέρνησης. Η συνεχής επανάληψη αυτής της τακτικής καθιστά πλέον γραφικούς τους εμπνευστές της. Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι που εκπροσωπεί όχι μόνο δεν αισθάνονται προνομιούχοι, αλλά θύματα της κυβερνητικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ