Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικά στο συλλαλητήριο

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη

Μαζική θα είναι η συμμετοχή των μαθητών στο παλλαϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται από τους φορείς της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 3 Φλεβάρη. Τα Λύκεια και Γυμνάσια Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της παλλαϊκής κινητοποίησης των εργαζομένων, φοιτητών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων της πόλης, που ουσιαστικά καλούνται να πληρώσουν τους νέους θεσμούς της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύμθισης που προωθεί η κυβέρνηση, θα δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι μαθητές αρνούνται να συναινέσουν στο νέο ξεπούλημα της παιδείας και διεκδικούν να καταργηθούν τα τεστ και τα κριτήρια αξιολόγησης της Α' Λυκείου. Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος, που κάνει το σχολείο παραμάγαζο των φροντιστηρίων. Επίσης απαιτούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%. Δωρεάν παροχή βιβλίων και όλων των διδακτικών συγγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Να δημιουργηθεί ένα ενιαίο βασικό 12χρονο σχολείο, δημόσιο, δωρεάν και πολυτεχνικό που θα δίνει εφόδια στη ζωή. Να μην ιδωτικοποιηθούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τέλος να γίνουν μαζικοί διορισμοί καθηγητών μέσα στην επετηρίδα.

Στην κινητοποίηση έχουν πάρει την απόφαση να κατέβουν ως τώρα τα 1ο και 2ο ΤΕΛ Εύοσμου, το 2ο ΓΕΛ Συκεών, σύσσωμος ο "Ευκλείδης", ενώ αναμένονται να μπουν στον χορό και τα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια. Σχετικά, για χθες βράδυ είχε προγραμματιστεί η σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών των σχολείων. Οι ίδιοι οι μαθητές καταγγέλλουν ότι σε πολλά σχολεία δε λείπουν και οι οργανωμένες προσπάθειες παρεμπόδισης της κινητοποίησής τους από διευθυντές τους καθηγητές που υποσκάπτουν την ενότητα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ