Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
"Εξαφανίστηκε" αεροσκάφος με 104 επιβαίνοντες

ΜΑΝΙΛΑ. -

Σταμάτησαν, χωρίς αποτέλεσμα, χτες βράδυ στις Φιλιππίνες οι έρευνες των σωστικών συνεργείων σχετικά με τον εντοπισμό του αεροσκάφους DC-9 της εταιρίας "ΣΙΜΠΟΥ ΠΑΣΙΦΙΚ".

Το αεροσκάφος, με πενταμελές πλήρωμα και 99 επιβάτες, εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο με προορισμό την ορεινή τοποθεσία, Καγκαγιάν ντε Ορο. Τα ίχνη του χάθηκαν περίπου τέσσερις ώρες μετά την απογείωσή του.

Αξιωματικός στο Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης στη Μανίλα δήλωσε ότι οι έρευνες, που διενεργούνται σε συντονισμό με τη στρατιωτική αεροπορία της χώρας, σταμάτησαν χτες βράδυ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καγκαγιάν ντε Ορο. Οσο για τα αίτια της μυστηριώδους εξαφάνισης του αεροσκάφους, τα επικρατέστερα σενάρια το φέρουν να συνετρίβη σε κάποια από τις βουνοκορφές, ύψους μεταξύ 2.225 και 2.440 μέτρων, στην ορεινή περιοχή Καγκαγιάν ντε Ορο. Σύμφωνα με ειδικούς, στη συγκεκριμένη ορεινή περιοχή, όταν οι νεφώσεις είναι πολύ χαμηλές δυσκολεύεται επικίνδυνα ο πιλότος να δει τις βουνοκορφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ