Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Στη θέση του κατηγορούμενου οι διώκτες του "Ρ""

Συνεχίζουν να φθάνουν στην εφημερίδα μας, ψηφίσματα και δηλώσεις συμπαράστασης που καταδικάζουν τη δίωξη που ασκεί στο "Ρ" η κυβέρνηση μέσω του υπουργού της Θ. Πάγκαλου, στην προσπάθεια που κάνει να τρομοκρατήσει την αντίθετη πολιτική άποψη και να φιμώσει τον Τύπο. Ι

  • Το 18ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας,με ψήφισμά του, εκφράζει τη συμπαράσταση όλων των συνέδρων οικοδόμων στο "Ρ" στην προσπάθεια φίμωσής του, που επιδίδεται η κυβέρνηση μέσω της αγωγής του Θ. Πάγκαλου. Στο ψήφισμα σημειώνεται:

"Εμείς οι Σύνεδροι του 18ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" που διώκεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο.

Δεκαετίες τώρα από την έκδοσή του ο "Ρ" αντιμετωπίζει το μένος της αντίδρασης. Καταστροφή των γραφείων του, διώξεις, δίκες και καταδίκες, δολοφονίες κομμουνιστών δημοσιογράφων, σημάδεψαν τη δράση του "Ρ", της εφημερίδας - υπερασπιστή των εργατικών συμφερόντων, των συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Τα τελευταία χρόνια η επίθεση έχει άλλα χαρακτηριστικά, αλλά τον ίδιο στόχο, τη φίμωση του "Ρ", της τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του σάπιου σημερινού κοινωνικού συστήματος.

Ο "Ρ" σύρεται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια. Ξεχνούν όμως ότι ο "Ρ" δε δικάζεται και μέσα ακόμη και στην αίθουσα των δικαστηρίων, όπως σε όλες τις περιόδους δίωξης του, θα βάλει στη θέση του κατηγορουμένου τους διώκτες του.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην εφημερίδα "Ρ", σίγουροι ότι κάθε προσπάθεια φίμωσής του θα πέσει στο κενό, ότι θα συνεχίσει να είναι θερμός και αμετακίνητος υποστηρικτής των εργατικών συμφερόντων, ότι θα συνεχίσει να προβάλλει και να στηρίζει τους αγώνες μας, για το ξημέρωμα ενός καλύτερου αύριο".

  • Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Ν. Ιωαννίνων, Ν. Θεσπρωτίας, Κόνιτσας σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν: "Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο "Ρ" και την απαίτησή μας να σταματήσει η πολιτική δίωξη της κυβέρνησης και η φίμωση της πολιτικής κριτικής".
  • Για το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κορίνθου η δίωξη αυτή: "φανερώνει τον εκνευρισμό και τα αδιέξοδα που παράγει η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις πίεσης και τα παιχνίδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, σε βάρος της χώρας και της εθνικής μας κυριαρχίας".
  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Λακωνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Ας αφήσει ο κ. Πάγκαλος τους κοκορίστικους παλικαρισμούς και ας μας πει, γιατί μέσω ΝΑΤΟ βάζουν τους Τούρκους συγκυρίαρχους στο Αιγαίο;" και συνεχίζει: "Κύριε Πάγκαλε η δικτατορία του Πάγκαλου του παππού σου φιμώθηκε από τον ελληνικό λαό, η δικτατορία του Μεταξά φιμώθηκε, του Παπαδόπουλου επίσης, ο "Ριζοσπάστης" όμως δε φιμώθηκε, ούτε θα φιμωθεί ποτέ γιατί η φωνή των αδικημένων και οι αδικημένοι είναι πολλοί".
  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Λάρισας καταδικάζει την ενέργεια του Θ. Πάγκαλου και δηλώνει: "Τέτοιες απειλές και φοβέρες δεν πιάνουν τόπο και θα πέσουν στο κενό, όπως τόσες και τόσες άλλες διώξεις και κατατρεγμοί που έχει υποστεί στο παρελθόν η εφημερίδα "Ριζοσπάστης"".
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας με ανακοίνωση του ΔΣ της: "καταγγέλλει την κυβερνητική πρόκληση και εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εφημερίδα "Ρ" που συνεχίζει να προβάλλει και να στηρίζει τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την αγωγή του Θ. Πάγκαλου κατά του "Ρ". Ο "Ρ"δεν έχει ανάγκη από την κρίση των εκπροσώπων των βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γιατί έχει ήδη κριθεί από την εργατική τάξη της πατρίδας μας και όλους τους εργαζόμενους. Οι διώκτες του"Ρ" θα γελοιοποιηθούν, γιατί έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και είναι επικίνδυνοι για το λαό".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ