Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περί λόγου και τέχνης
  • Στον "Παρνασσό" (πλ. Καρύτση 8) σήμερα (7μμ) στη σειρά εκδηλώσεων Λόγου και Τέχνης θα μιλήσει ο Δημήτρης Καραμβάλης με θέμα "Η νεότερη ποιητική παραγωγή του Αναστάση Λεβίδη". Θα προλογίσει ο Τάσος Αναγνώστου. Θα απαγγείλει ο Κώστας Γαλίνης.
  • Τη Δευτέρα (9/2) στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "104" (Θεμιστοκλέους 104) των εκδόσεων Καστανιώτη,στις 8μμ, θα γίνει συζήτηση του Κώστα Τσίκλη με τον Θανάση Λάλα και στις 10μμ ο Αντώνης Φωστιέρης θα διαβάσει ποίησή του. Θα προλογίσει ο Τίτος Πατρίκιος. Στις 11/2 η Μπέση Λιβανού θα συναντήσει αναγνώστες του βιβλίου της "Τα κορίτσια δεν κλαίνε". Στις 12/2 (12.30μμ) θα παρουσιαστεί το cd - ROM "Αδελφοί Μανάκια, πρωτοπόροι της εικόνας στα Βαλκάνια",με ομιλητές τους Φώτο Λαμπρινό, Δημήτρη Τζίμα, Γιώργη Εξαρχο.
  • Οι εκδόσεις "Ιωλκός" και το ομώνυμο βιβλιοπωλείο τους (Βαλτετσίου 15) στις 11/2 (8.30μμ) θα παρουσιάσουν την ποιητική συλλογή της Σοφίας Ελευθερίου - Γκαρή "Μοναχικό ταξίδι".Ομιλητής ο δημοσιογράφος Χρήστος Χειμώνας.
  • Εργαστήρι λογοτεχνίας και σεμινάρια ποίησης διοργανώνει η Ενωτική Πορεία Συγγραφέων στα πλαίσια των Παρασκευών Λόγου και Τέχνης. Στις 6/2 (6μμ) θα μιλήσουν οι Πέτρος Αμπατζόγλου ("Ο έρωτας στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία", με αφορμή το βιβλίο του "Η σιωπή του έρωτα"), Μάκης Αποστολάτος ("Ο άνθρωπος για την τέχνη: κυρίαρχο στοιχείο κατανόησης της ποίησης") και στις 9μμ ο Χρήστος Τουμανίδης θα διαβάσει από τη συλλογή του "Αντίστιξη των άστρων". Στις 13/2 (6μμ) ομιλητές θα είναι οι Παντελής Απέργης ("Η γενιά του '80: το παράλογο στην ποίηση") και ο Νικάνωρ Κάμπος ("Ποιητική: η τεχνική της γραφής"). Ακολουθεί βραδιά ερωτικής ποίησης. Στις 20/2 το λόγο έχουν οι Διονύσης Ηλιόπουλος ("Επισημάνσεις στο έργο του Καζαντζάκη"), Ανδρέας Παγουλάτος ("Μοντερνιστικά και πρωτοποριακά κινήματα") και Βασιλική Φράγκου (με το θεατρικό ποίημά της "Κλυταιμνήστρα"). Στις 27/2 οι Μάκης Αποστολάτος ("Το αντεργκράουντ στον ποιητικό λόγο"), Μάριος Βερέττας ("Η τέχνη της συγγραφής του μυθιστορήματος"), Φλώρα Ορφανουδάκη (με την ποιητική συλλογή της "Η αντιλόπη της αίσθησης").

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ