Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε δραχμή αύξηση, λένε οι εφοπλιστές!

Ούτε... ψίχουλο αύξηση δε δέχεται να δώσει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών!Αυτό διατυπώθηκε ρητά από την Ενωση κατά τη χτεσινή πρώτη διαπραγματευτική συνάντησή της με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1998. Μάλιστα, οι ποντοπόροι εφοπλιστές πρότειναν στην ΠΝΟ να παραταθεί και φέτος η περσινή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας! Και αυτό, όταν μόνο η φορολογία στο μισθό των ναυτεργατών από την 1η Γενάρη 1998 έφτασε για τα κατώτερα πληρώματα από το 4% στο 6% και για τους αξιωματικούς από το 8% στο 9%!

Ανάλογη στάση κράτησε και η Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοϊας, η οποία συναντήθηκε προχτές με την ΠΝΟ. Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές πρότειναν αυξήσεις στο επίπεδο της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης! Η ΠΝΟ διεκδικεί αυξήσεις για όλες τις κατηγορίες πλοίων ύψους 11%.

Η προκλητική στάση των εφοπλιστών είναι σε μεγάλο βαθμό απόρροια της στάσης της ηγεσίας, η οποία αρνήθηκε κάθε κινητοποίηση για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με κοινή ανακοίνωση καλούν τους ναυτεργάτες να αγωνιστούν πιέζοντας και τα σωματεία τους για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ