Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και νέα απεργία στη Μακεδονίας - Θράκης

Κρούσμα τρομοκρατίας και χαφιεδισμού στο υποκατάστημα της Ξάνθης, καταγγέλλει η ΝΕ του ΚΚΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης χτες πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ξεπέρασε το 95% και σε όλα τα καταστήματα υπήρχε μόνο το προσωπικό ασφαλείας.

Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στο κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ, της ΟΤΟΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου κ. ά.

Στο μεταξύ η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ,με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι στις 4 Φλεβάρη, αστυνομικός με πολιτικά εμφανίστηκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης της περιοχής και ρώτησε τους εργαζόμενους - οι οποίοι απεργούσαν - πόσοι από αυτούς θα συμμετείχαν στη συγκέντρωση που θα γινόταν στη Θεσσαλονίκη, εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων για πώληση της Τράπεζας.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ τονίζει ότι "οι παραπάνω ενέργειες είναι ενταγμένες, μαζί με τα "Αγροτοδικεία", στην παρακολούθηση συνδικαλιστικών συνελεύσεων της ΕΣΑΚ και άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων, σε ένα γενικότερο σχέδιο, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να φακελώσει τους εργαζόμενους και κάθε πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια της χειρότερης κυβέρνησης - τρομοκράτη μετά τη μεταπολίτευση".

Τονίζεται επίσης: "Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τους άνεργους του νομού σε ένα αγωνιστικό μέτωπο, γιατί μόνο αυτό φοβούνται και μόνο αυτό μπορεί να ανατρέψει αυτή την επικίνδυνη για τον τόπο πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ