Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για την ΑΖΕΛ

Το αίτημά τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου διατύπωσαν για μια ακόμα φορά χτες οι εργαζόμενοι στην ΑΖΕΛ - εργοστάσιο αμύλου - αμυλοσιροπιού και μαγιάς - στη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Λάμπρου.

Ο διοικητής της ΑΤΕ δήλωσε στην αντιπροσωπεία ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει άλλα λεφτά στους σημερινούς τουλάχιστον ιδιοκτήτες χωρίς εγγυήσεις για τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου. Ηδη ο ένας από τους ιδιοκτήτες, ο κ. Κατής έχει επισκεφτεί τρεις φορές την Τράπεζα ζητώντας τη ρύθμιση χρεών και νέο δάνειο χωρίς καμία εγγύηση για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, το οποίο ήδη εδώ και επτά μήνες δε λειτουργεί. Τελικά καταλήχτηκε μετά από πρόταση του διοικητή, να γίνει μελέτη βιωσιμότητας του εργοστασίου, στη συνέχεια να βρεθεί ένας αγοραστής που θα εγγυάται τη λειτουργία του και προς αυτήν την κατεύθυνση η Τράπεζα είναι διατεθειμένη να βοηθήσει.

Ο γραμματέας του ΕΚΠΜ. Νουφαρίτσης,που μαζί με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Γ. Μίχα πήρε μέρος στη συνάντηση, μας δήλωσε: "Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική που μπαίνουν κάποιοι άλλοι συνδικαλιστές, ότι δηλαδή για τη λύση του προβλήματος πρέπει να χαριστούν τα χρέη στους ιδιοκτήτες και μάλιστα να δοθούν και νέα δάνεια. Το εργοστάσιο πρέπει να λειτουργήσει και να σταματήσουν να παίζονται τα διάφορα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, να δοθούν τα δεδουλευμένα και να γίνουν όλοι εκείνοι οι έλεγχοι, προκειμένου να αποδειχτούν και να αποδοθούν οι ευθύνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ