Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ομαδικές απολύσεις στου "Κελαϊδίτη"

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Σε ομαδική και παράνομη απόλυση 15 εργαζομένων προχώρησε μέσα στο Γενάρη η βιομηχανία παραγωγής λευκού κρέατος "Κελαϊδίτης",που απασχολεί πάνω από 200 άτομα και έχει έδρα τη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια. Οι απολύσεις θεωρούνται παράνομες, γιατί η εν λόγω εταιρία ούτε έχει έγκριση του ΑΣΕ για ομαδικές απολύσεις, ούτε έκανε χρήση του νόμου για το 2%.

Η επιχείρηση - μία από τις μεγαλύτερες στην Εύβοια και τρίτη κατά σειρά μετά την πρώην συνεταιριστική ΣΥΝΚΟ και τη ΜΙΜΙΚΟΣ ΑΕ - αντιμετωπίζει χρηματοοικονομικά προβλήματα και προχωράει σε συρρίκνωση του προσωπικού, επικαλούμενη "αθέμιτο ανταγωνισμό και χρέη που δημιουργήθηκαν από δανειοδοτήσεις της ΑΤΕ" που, όμως, καθυστέρησε η εξόφλησή τους και υπερφορτώθηκαν με υπέρογκα επιτόκια.

Πάντως, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστικοί κύκλοι, ο φιλοκυβερνητικής κατεύθυνσης ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είναι από τους πιο "στυγνούς" εργοδότες, που καταπατά νόμους και αποφάσεις, απασχολεί ανασφάλιστους αλλοδαπούς, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση κλπ., απολαμβάνοντας την ανοχή των οργάνων της πολιτείας για όλα αυτά. Οπως, π.χ., με τις συγκεκριμένες απολύσεις των 15 εργαζομένων, όπου η Επιθεώρηση Εργασίας "αγρόν ηγόραζε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ