Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Διεθνοποιεί τις καταγγελίες της
  • Σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ προσφεύγει η Ενωση μέσω της ENIC
  • Προειδοποίηση Νικολάου σε παίκτες

Υψηλή προστασία αναζητάει η ΑΕΚ ώστε να μη βγει οριστικά εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και των εσόδων του, από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Διεθνοποιεί τις καταγγελίες της απευθυνόμενη σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Οπως αποκάλυψε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λ. Νικολάου, "η ENIC συλλέγει πληροφορίες και θα τις θέσει υπόψη των αρμοδίων οργάνων ώστε να προστατέψει τις επενδύσεις της". Εντός των συνόρων ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας, στέλνοντας χτες επιστολή στον υφυπουργό Πολιτισμού, Α. Φούρα. Ολα αυτά, όπως διευκρίνισε, δεν αφορούν μόνο στον τελευταίο αγώνα, αλλά σε μια σειρά γεγονότα τα οποία "μου προκάλεσαν οργή που μετατράπηκε σε θλίψη. Η σήψη έχει φτάσει βαθιά και όπως φαίνεται δε γυρνάει πίσω. Πίστευα ότι μέσα από νόμιμες διαδικασίες τ' αρμόδια όργανα θα μας προστάτευαν. Τώρα όχι μόνο αμφιβάλλω αλλά πιστεύω τ' αντίθετο".

Ενδεικτικά για την ανισομερή αντιμετώπιση από τους διαιτητές, της ΑΕΚ και των δύο συνδιεκδικητών της, ανέφερε πως στα μέχρι τώρα παιχνίδια η Ενωση έχει χρεωθεί 60 κίτρινες κάρτες και 2 κόκκινες, ενώ οι αντίπαλοί της 54 - 3. Ο Ολυμπιακός 39 κίτρινες, καμιά κόκκινη, ενώ οι αντίπαλοί του 61 - 7 και ο Παναθηναϊκός 46 - 6 με τους αντιπάλους του να 'χουν δεχτεί 64 κίτρινες και 2 κόκκινες.

"Πλέον δε θα συνεργαζόμαστε μ' αυτά τα όργανα", δήλωσε και συνέχισε: "Δε θα εμπιστευόμαστε κανέναν. Θα πάψουμε να 'μαστε καλοπροαίρετοι". Τα παραπάνω, κατά τον Λ. Νικολάου, δε σημαίνουν αλλαγή στη φιλοσοφία για "νέο ήθος και ύφος". Απλά "στους αλήτες θα συμπεριφερόμαστε σαν αλήτες και στους τίμιους τίμια". Βολές όμως ο πρόεδρος της ΑΕΚ εξαπέλυσε και κατά των "κιτρινόμαυρων" παραγόντων που κάνουν δηλώσεις. "Ενωμένοι πρέπει να δούμε ποιος είναι ο εχθρός και να τον αντιμετωπίσουμε. Οταν αντί καλοπροαίρετη κάνουν κακοπροαίρετη κριτική, δεν είναι ενωτικοί. Εμείς έχουμε υπεύθυνες θέσεις και έτσι κινούμαστε. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας αλλά με βάση το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία μας".

Απ' την κριτική του δεν ξέφυγαν δηλώσεις παιχτών για έλλειψη προστασίας: "Είναι ατυχείς. Αν νιώθουν απροστάτευτοι, ας πάνε αλλού. Η προστασία που τους παρέχουμε είναι να σιγουρεύουμε το μέλλον τους. Τους πληρώνουμε και μάλιστα καλά για να παίζουν μπάλα και όχι να διαπληκτίζονται. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό τους αλλά η συμπεριφορά τους είναι αντιεπαγγελματική και πρέπει να την καταπολεμήσουμε". Ο Λ. Νικολάου επισήμανε πως η ΑΕΚ θα συμμαχήσει "με όποιον θέλει τη νομιμότητα", ψέγοντας τους προηγούμενους που δε φρόντισαν να στελεχώσουν τα όργανα με χρηστούς ανθρώπους.

Καταλήγοντας απέκλεισε συνάντηση με τους ομολόγους του σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ, γιατί "δόθηκε η ευκαιρία και δεν την αξιοποίησαν. Πρωτοβουλία δεν παίρνω, ας το κάνουν αυτοί. Δεν παρακαλάω κανέναν. Ξεχάστε την ΑΕΚ σαν ομαδούλα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ