Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΧ
Παράταση του διαγωνισμού και της υπονόμευσης

Νέα παράταση στην προθεσμία του διαγωνισμού για ιδιωτικοποίηση της ΣΟΦΤΕΞ αποφάσισε η κυβέρνηση ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των δύο υποψήφιων αγοραστών. Η παράταση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΣΟΦΤΕΧ (έληγε στις 27 του Φλεβάρη), επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που πρόβαλε ο "Ρ" περί σχεδίου υπονόμευσης της μεγαλύτερης χαρτοποιίας της χώρας, σε όφελος ανταγωνιστών που επιδιώκουν, είτε να τη βάλουν στο χέρι με το τίποτα, είτε ακόμη και το κλείσιμό της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης αποδέχτηκε το αίτημα δύο υποψηφίων επενδυτών για παράταση της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών μέχρι τις 19 του Μάρτη. Η απόφαση αυτή ενισχύει τις εκτιμήσεις που ενστερνίζονται ακόμη και παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου περί άγονου διαγωνισμού, γεγονός που σημαίνει ότι για τη ΣΟΦΤΕΧ θα ξεκινήσει ένας νέος "Γολγοθάς", ακόμη πιο δύσκολος από αυτόν που διανύει σήμερα, αφού ήδη αρχίζουν να ξαναεμφανίζονται προβλήματα ρευστότητας.

Ολα αυτά γιατί η κυβέρνηση, παρά την όπως όλα δείχνουν αποτυχημένη έκβαση του διαγωνισμού, αρνείται να ξαναδεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την εταιρία, που είναι η παραμονή της στο δημόσιο. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν εξάλλου, ότι η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης έχει ως κύριο στόχο τη συρρίκνωση και υπονόμευση της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ