Κυριακή 15 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Δύσκολο απόγευμα για Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Οι ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται στην Ξάνθη, ενώ η "λαβωμένη" ΑΕΚ υποδέχεται τον φορμαρισμένο Ηρακλή

Ο Παναθηναϊκός, από τις ομάδες της κορυφής, έχει θεωρητικά το ευκολότερο έργο σήμερα στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν σαφώς δυσκολότερο έργο, ενώ ο ΠΑΟΚ λογικά δε θα έχει πρόβλημα στην Τούμπα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ματς της αγωνιστικής: Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο ΠΑΟ θα φιλοξενήσει τον αδύναμο φέτος Εθνικό και εύκολα ή δύσκολα οι πράσινοι αναμένεται να επικρατήσουν. Ομως ο Βασίλης Δανιήλ ζήτησε μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του: "Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, που θέλει και αυτός βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη", τόνισε ο Καβαλιώτης τεχνικός του τριφυλλιού. Στην αντίπερα όχθη ο Τόζα Βεσελίνοβιτς δηλώνει: "Ο ΠΑΟ είναι ασφαλώς το φαβορί, εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος και ό,τι βγει".

Γερή κόντρα αναμένεται να γίνει στην Ξάνθη, όπου η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό (16.45 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος Ιλια Ιβιτς, που είναι τραυματίας. Αναφερόμενος στις δυσκολίες του παιχνιδιού, ο Ντούσκο τόνισε: "Η Ξάνθη είναι από τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες και ως τώρα έχει μια αξιοπρόσεκτη παρουσία. Ειδικότερα στην έδρα της είναι πολύ ισχυρή. Εμείς θα χρειαστούμε πάθος και πείσμα, ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και νομίζω ότι θα φύγουμε με τους τρεις βαθμούς".

Ο Γιάννης Μαντζουράκης, κόουτς της Σκόντα, είπε: "Οταν παίζεις με μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, πρέπει να υπερβάλεις εαυτόν για να πάρεις τη νίκη. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και με τη βοήθεια και του κόσμου, πιστεύω ότι θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Η "λαβωμένη" ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο "Νίκος Γκούμας" τον ανεβασμένο Ηρακλή. Κυριολεκτικά... μισή ομάδα η Ενωση και ο Ν. Ντουμιτρίου ψάχνει με το... κιάλι ποδοσφαιριστές, ώστε να συμπληρώσει αξιόμαχη 11άδα: "Εχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. Εχουμε σημαντικές απουσίες, όμως η νίκη αποτελεί μονόδρομο, ώστε να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία", υποστήριξε ο Ρουμάνος προπονητής του δικέφαλου.

Στο στρατόπεδο του Ηρακλή υπάρχει αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου: "Οπωσδήποτε οι απουσίες της ΑΕΚ είναι σημαντικές. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει υπεραισιόδοξους. Στην έδρα της η ΑΕΚ παραμένει πολύ δυνατή. Εμείς θα προσπαθήσουμε με υπομονή στο παιχνίδι μας να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Εύκολο έργο θεωρητικά θα έχει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Προοδευτική και αναμένεται να επικρατήσει. Τα ίδια ισχύουν και για τη συνάντηση του Ηρακλείου μεταξύ ΟΦΗ - Καβάλας. Αμφίρροπες συναντήσεις θα έχουμε σε Πύργο και Ν. Σμύρνη (Πανηλειακός - Βέροια, Πανιώνιος - Παναχαϊκή), ενώ στη Νεάπολη έχουμε συνοικιακό ντέρμπι ανάμεσα σε Ιωνικό και Αθηναϊκό.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ