Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βίοι θεατρικοί

Μια φάρσα των μικροαστικών ηθών, γραμμένη το 1910, θα παρουσιάζεται από σήμερα στον Εξώστη του Θεάτρου "Αμόρε".Το "Βρακί",το πρώτο έργο μιας κωμικής τετραλογίας του Γερμανού συγγραφέα Καρλ Στερνχάιμ με τίτλο "Από τον ηρωικό βίο των μικροαστών",που ανεβαίνει από το "Θέατρο του Νότου",για 30 μόνο παραστάσεις, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα,σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά,σκηνικά - κοστούμια Βαλεντίνο Μαρέγκο,σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου.Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Μάνος Βακούσης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κώστας Ζαχαράκης.

  • Η Αθήνα και συγκεκριμένα το θέατρο "Ριάλτο" θα είναι ο τελευταίος σταθμός της "Αγγέλας" του Γιώργου Σεβαστίκογλου,του εναρκτήριου έργου της πρώτης περιόδου λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.Το ραντεβού με το κοινό της Αθήνας είναι για σήμερα και αύριο στις 9μμ. Η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη,σκηνικά - κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη,μουσική επιμέλεια Βάσως Μαυρουδή.Παίζουν: Πελαγία Αγγελίδου, Αντώνης Αλεξίου, Γεωργία Ανέστη, Γιώργος Γιαννακάκος, Βάνα Ζάχου, Αννα Σιταρίδου, Νίκος Κλησιάρης κ. ά.
  • Πρεμιέρα, αύριο, και στην "Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης"",στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης, με το έργο "Χορεύοντας στη Λουνάσα" του Μράιαν Φρίελ,που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ιωάννας Μανωλεδάκη και η χορογραφία του Ντάνη Λαδόπουλου.Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Ελένη Δημοπούλου, Μένη Κυριάκογλου, Νίκος Λύτρας, Ρούλα Μανισσάνου κ. ά.
  • Η θεατρική ομάδα "Πεδίον" παρουσιάζει, κάθε Δευτέρα, στο "Βρετάνια", την κωμωδία "Η αίθουσα των διδασκόντων" της Λίλιαν Βούτερς.Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι της Ελένης Παπαχριστοπούλου,τα σκηνικά - κοστούμια του Λουκά Οικονομόπουλου,μουσική επιμέλεια Πάνου Τσαπάρα.Παίζουν: Πέτρος Αποστολόπουλος, Αντώνης Βλισίδης, Αννα Δελαπόρτα, Αλέξανδρος Ποντικάκης, Γιάννης Σταματίου, Βίκυ Σταύρακα.
  • Η "Θεατρική Εξοδος Αιγαίου" παρουσιάζει από αύριο και για 40 μόνο παραστάσεις, στο ομώνυμο πολιτιστικό Κέντρο (Τριβωνιανού 18, Μετς), τη "Γέρμα" του Λόρκα.Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Αλέξη Σολομού,σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου,σκηνικά - κοστούμια Αννας Περντρώ,μουσική Παναγιώτη Ντουνιαδάκη και χορογραφίες Μαρίας Γκούτη.Παίζουν: Κατερίνα Ραζέλου, Ακης Δρακουλινάκος, Ελένη Ζαμαρία, Ελενα Γιαννακοπούλου, Νατάσα Θεοδωροπούλου, Νίκος Ποριώτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ