Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Νυχτερίδα" με εκπλήξεις

Εναρμονισμένη στο κλίμα της Αποκριάς η Εθνική Λυρική Σκηνή προσκαλεί σ' ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες, βαλς, κέφι και απρόοπτες καταστάσεις. Ο λόγος για τη "Νυχτερίδα",την οπερέτα του Γιόχαν Στράους,που ανεβαίνει στη Λυρική την Κυριακή (22/2) σε διεύθυνση Καρόλου Τρικολίδη,σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου,χορογραφία Γιάννη Φλερύ,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα.

"Εργο, που συνδέεται ιστορικά με τη Λυρική Σκηνή, καθώς υπήρξε η πρώτη παραγωγή της", όπως είπε ο αρχιμουσικός, "είναι ένα από τα αριστουργήματα του Στράους" και διαπνέεται "από τη φιλοσοφία της ζωής".

Αναφερόμενος στη σκηνοθετική προσέγγιση ο Σπ. Ευαγγελάτος είπε ότι το "έργο πρέπει να κρατηθεί στα πλαίσιά του και την εποχή του", καθώς "αν βγάλεις το βαλς από την εποχή του είναι σαν να χορεύεις τσάμικο με φράκο". Αποψη διαφορετική από αυτή που επικρατεί αυτή την περίοδο στα θέατρα της Γερμανίας, στα οποία ο "υπερμοντερνισμός έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και έχει χαθεί η ουσιαστική επαφή με το μεγάλο κοινό".

Από την παράσταση δε θα λείψουν οι εκπλήξεις, καθώς δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες, (τα ονόματά τους δεν ανακοινώθηκαν), θα δώσουν άλλο χρώμα στον κεφάτο χορό του πρίγκιπα Ορλόφσκι.

Παίζουν διαδοχικά οι: Θάνος Πετράκης - Διονύσης Τρούσσας, Μάρθα Αράπη - Ρένα Τσιρακίδου - Μαρία Σκαρλάτου, Θέμης Σερμιέ - Χριστόφορος Σταμπόγλης, Πολ Ζαχαριάδης - Λίνα Τέντζερη - Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Παντελής Ψύχας - Παναγιώτης Αθανασόπουλος - Χάρης Ανδριανός κ.ά. Χορεύει το Μπαλέτο της ΕΛΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ