Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Διαφωνεί και η ΕΠΟ

Μετά την ΕΠΑΕ και η ΕΠΟ εξέφρασε την αντίθεσή της στο προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει η πολιτεία. Χτες το ΔΣ της ομοσπονδίας κατήγγειλε τη μη επίσημη ενημέρωσή του, αφού το κείμενο περιήλθε στα χέρια των μελών του διά της πλαγίας μεθόδου. Επί της ουσίας θεωρεί πως υπάρχουν άρθρα που κινούνται σε θετική κατεύθυνση, όμως με τα περισσότερα διαφωνεί. Εκτιμάει ότι επανέρχεται η κρατική παρέμβαση, αντίθετα με το καταστατικό, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα εντός και εκτός των συνόρων (ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ).

Πάντως για το επίμαχο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών το ΔΣ στην ΕΠΟ δεν πήρε θέση. Απέφυγαν το σκόπελο (αντίθετες οι απόψεις ΕΠΑΕ και μεγάλων ομάδων, δηλαδή των ιδιοκτητών τους...) με την αιτιολογία πως όποιος και αν τα διαχειρίζεται, η ομοσπονδία θα εισπράττει το ποσοστό που της αναλογεί.

Σε νέα 12μηνη ρύθμιση, μ' εγγυήτρια την ΕΠΑΕ, κατέληξε η ΕΠΟ αναφορικά με τα χρέη από το προβλεπόμενο ποσοστό της σε κάθε μετεγγραφή. Τα τελευταία δύο χρόνια το ποσό ανέρχεται περίπου στα 400 εκατ. δρχ. Επίσης ξαναποφάσισαν τιμωρία της ΠΑΕ που στο εξής θα καθυστερεί την καταβολή. Μετά την πάροδο ενός μήνα απ' τη μετεγγραφή αν δεν αποδίδεται το 5% θα γίνεται ανάκληση του δελτίου.

  • Την Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση της ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο. Στομεταξύ την προηγούμενη η ΕΤ-1 θα μεταδώσει τις επαναληπτικές συναντήσεις Ξάνθης - ΠΑΟΚ (17.30) και Παναθηναϊκού - Αρη (20.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ