Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Επικίνδυνη στασιμότητα

Μόνο μια ελληνική ομάδα και φέτος, ο Ολυμπιακός, σε ευρωπαϊκό φάιναλ - φορ

Με μια ομάδα, τον Ολυμπιακό, όπως και πέρυσι θα εκπροσωπηθεί το ελληνικό βόλεϊ στα ευρωπαϊκά φάιναλ - φορ. Αυτό, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα κερδίσουν, όπως αναμένεται, την κροατική Ακαντέμικαρ στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Η προσπάθεια του Αρη για πρόκριση στο φάιναλ - φορ του Πρωταθλητριών δεν ευοδώθηκε, αφού "αυτοκτόνησε" προχτές στην Πολωνία απέναντι στην αδιάφορη Τσεστόχοβα. Την ίδια ώρα η ισπανική Αλμέρια κέρδισε τη φιλανδική Ραϊσιον και σφράγιζε μαζί με την ιταλική Μόντενα το εισιτήριο της πρόκρισης.

Τα αποτελέσματα:

Κύπελλο Πρωταθλητριών: Αλμέρια - Ραϊσιον 3-0, Βοϊβοντίνα - Μόντενα 0-3, Νέτας - Βούπερταλ 3-1. Βαθμολογία: Μόντενα 11, Αλμέρια 11, Νέτας 10, Αρης 10, Τσεστόχοβα 9, Βοϊβοντίνα 8, Ραϊσιον 8, Βούπερταλ 5.

Κύπελλο Κυπελλούχων: Μάριμπορ - Νταχάου 3-0, Ακαντέμικαρ - Γκραν Κανάρια 0-3, Λένικ - Χορζόφ 3-0. Βαθμολογία: Λένικ 11, Ολυμπιακός 11, Ακαντέμικαρ 10, Γκραν Κανάρια 10, Χορζόφ 8, Μάριμπορ 8, Πουτσοφ 8, Νταχάου 6.

Στο φάιναλ - φορ του Συνομοσπονδίας προκρίθηκαν εκτός από την Τρεβίζο, η ιταλική Ματσεράτα (κέρδισε δύο φορές την πολωνική Μόρζε), η τσεχική Μπουντεγιόβιτσε (3-0 και 2-3 με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου). Για την τέταρτη θέση φαβορί είναι η βελγική Κνακ, που είχε κερδίσει εκτός έδρας την τουρκική Εμλακμπανκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ