Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '99
Σαν στο σπίτι της

Η εθνική αντιμετωπίζει σήμερα τη Γερμανία στη Στουτγκάρδη, παρουσία χιλιάδων ομογενών

Προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ και η είδηση είναι ότι η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στην τελική φάση, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δε θεωρείται δεδομένη. Η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Σλοβενία, επιβάλλει για δύο λόγους, θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι με τη Γερμανία στη Στουτγκάρδη (20.30). Πρώτον για να μην μπλέξει σε βαθμολογικές περιπέτειες. Δεύτερον, προκειμένου να κρατήσει άφθαρτη τη σχέση της με το ελληνικό κοινό, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Αυγούστου.

"Το δικό μας ατού έναντι των Γερμανών, είναι ότι είμαστε πιο γρήγοροι και διαθέτουμε περισσότερο ταλέντο", δήλωσε ο επανεμφανιζόμενος μετά από μια διετία στο εθνικό συγκρότημα, Ντίνος Αγγελίδης. Αρκεί όμως το ταλέντο για τη νίκη; Οι Γερμανοί, που εναντίον της εθνικής μας έχουν 6 ήττες και 8 νίκες από το 1991 που ενώθηκαν, θεωρούν το παιχνίδι οριακό για την πορεία τους στη διοργάνωση. Ανάλογη ήταν και η προετοιμασία που έκαναν, έστω κι αν την τελευταία στιγμή ο Φινλανδός Χένρικ Ντέτμαν που κάθεται στον πάγκο της εθνικής τους, άκουσε ξαφνικά τρεις βασικούς παίκτες, όλοι στελέχη της Αλμπα Βερολίνου να δηλώνουν τραυματίες. Ο λόγος για τους Χάρνις, Πέσιτς και Βελπ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες προτίμησαν να ξεκουραστούν ενόψει των αγώνων της Αλμπα με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της ευρωλίγκα.

"Το κλειδί θα είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Αυτή τη φορά έχουμε λιγότερες λύσεις στους ψηλούς, όμως εκτιμώ ότι όλοι οι παίκτες θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Οι Γερμανοί έχουν πολύ δυνατή έδρα και θα χρειαστεί να επιδείξουμε πάθος και μαχητικότητα μέχρι το τέλος", δήλωσε κατά την αναχώρηση ο Π. Γιαννάκης. Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό προπονητή, είναι πως το "Σπορτ Χάλε" της Στουτγκάρδης, δε θα είναι έδρα για τους Γερμανούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ελληνικής ομοσπονδίας, τα 2/3 των εισιτηρίων έχουν αγοραστεί από Ελληνες μετανάστες.

Στους άλλους αγώνες του 1ου ομίλου, η αήττητη Σλοβενία υποδέχεται το Βέλγιο και η Βουλγαρία τη Σλοβακία. Από τους άλλους ομίλους ξεχωρίζουν οι συναντήσεις, της Πολωνίας με την Ουγγαρία, του Ισραήλ με την Ισπανία, της Κροατίας με τη Λιθουανία και της Τουρκίας με την Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ