Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΛΟΣ
Στη Βουλή οι αυθαιρεσίες με το Φόρο Περιουσίας

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της Μήλου εξαιτίας του υπολογισμού της ακίνητης περιουσίας τους από το υπουργείο Οικονομικών, με τρόπο τέτοιο που το αποτέλεσμα είναι ανυπόστατο, αποτιμώντας την ως αμύθητης αξίας, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Ν. Γκατζής.Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία είσπραξης των ποσών που καλούνται οι κάτοικοι να πληρώσουν και να ξεκαθαριστούν τα περιουσιακά στοιχεία. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Εξοργισμένοι είναι πολλοί κάτοικοι της Μήλου οι οποίοι "έμαθαν" ότι η ακίνητη περιουσία που κατέχουν είναι αμύθητης αξίας και συνεπώς πρέπει να πληρώσουν και τους ανάλογους Φόρους Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Πρόκειται για αυθαίρετα ολοφάνερα λανθασμένο καθορισμό τιμών των ακινήτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Οι τιμές αυτές είναι "φουσκωμένες" και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα του νησιού. Λ. χ. οικόπεδο που ο κάτοχός του προσπαθεί να το πουλήσει σε τιμή 6 - 8 εκατ. δρχ., το υπουργείο το αποτιμά σε 33,6 εκατ. δρχ.!

Και σαν να μην έφτανε αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις υπολογίστηκαν τα ίδια ακίνητα δύο φορές, μ' αποτέλεσμα η αξία της ακίνητης περιουσίας να εκτινάσσεται σ' αστρονομικά ύψη. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός οικοπέδου εμβαδού 67 τ. μ. που αποτιμάται σε 5,3 εκατ. δρχ.!

Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε στην περιοχή, διοχετεύτηκε στους κατοίκους η πληροφορία (; ) ότι πρόκειται περί "λάθους" το οποίο έγινε από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών...

Οπως και να έχει το πράγμα ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία είσπραξης αυτών των ποσών από τους κατοίκους της Μήλου, να ξεκαθαριστούν τα περιουσιακά στοιχεία για να μην υπάρχουν διπλοεγγραφές και να επανακαθοριστεί η αξία των ακινήτων με βάση τα πραγματικά δεδομένα του νησιού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ