Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ολοι ελπίζουν

Ηρακλής - ΠΑΟ και Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, τα ζευγάρια των ημιτελικών, που ανέδειξε η χτεσινή κλήρωση

Μετά την οριστικοποίηση των τεσσάρων στο κύπελλο Ελλάδας, η λογική υπεδείκνυε πως ένας στους τρεις κερδίζει. Αναμφισβήτητα ποθητός αντίπαλος ο Πανιώνιος και τυχερός ύστερα από τη σχετική κλήρωση ο ΠΑΟΚ. Μοιραία το έτερο "εισιτήριο" για τον τελικό θα διεκδικήσουν Ηρακλής - Παναθηναϊκός.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο εκπρόσωπος των "κυανέρυθρων", Δημ. Μαυρίκης, στηριζόμενος στην... προϊστορία: "Οι οιωνοί δείχνουν ότι θα πάμε τελικό. Το καταφέραμε στο τέλος κάθε δεκαετίας '60, '70, '80 γιατί όχι και τώρα. Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί αλλά εμείς ξέρουμε να παλεύουμε και να κερδίζουμε". Απ' την πλευρά του δικεφάλου ο Αγγ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την κλήρωση καλή αλλά πρόσθεσε: "Στο κύπελλο όλα παίζονται. Εμείς αγωνιζόμαστε πάντα για τη νίκη. Δεν έχουμε περιθώρια ξεκούρασης, βλέπουμε πάντα μπροστά". Ενώ ο Γ. Κούδας μίλησε για δύο τελικούς αφού "σ' αυτή τη φάση δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Αν δεν παίξουμε σοβαρά μπορεί να πάθουμε ζημιά. Η άνετη νίκη στη Ν. Σμύρνη στα πλαίσια του πρωταθλήματος δεν έχει καμιά σχέση".

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Στρ. Αποστολάκης, δεν έκρυψε πως προτιμούσε τον Πανιώνιο "κυρίως λόγω του ταξιδιού. Ο Ηρακλής είναι δύσκολη ομάδα. Δε βλέπω ως αβαντάζ τον επαναληπτικό στην έδρα μας, είναι καλύτερα να "καθαρίζεις" απ' το πρώτο παιχνίδι". Οσο για τον Β. Δανιήλ: "Θ' αντιμετωπίσουμε μ' αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τον Ηρακλή. Είναι μια δύσκολη αναμέτρηση μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων και η πρόκριση στον τελικό δεν είναι προβλέψιμη από τώρα". Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γ. Παράσχος, παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε τον Παναθηναϊκό: "Παρ' όλα αυτά θα πολεμήσουμε. Καταδικασμένους μας είχαν και με τον Ολυμπιακό. Είναι μειονέκτημα πως ο πρώτος αγώνας είναι στην έδρα μας. Θα 'μαστε ευχαριστημένοι αν πετύχουμε ένα γκολ και κρατήσουμε το μηδέν".

Αμφότερα τα παιχνίδια θα γίνουν την Τετάρτη. Την αναμέτρηση Πανιωνίου - ΠΑΟΚ (17.00, ΕΤ - 1) θα διαιτητεύσει ο Δ. Στεφανόπουλος από τον σύνδεσμο Πειραιά και το Ηρακλής - Παναθηναϊκός (19.00, ΕΤ - 1) ο Σπ. Παπαδάκος από τη Λακωνία. Να θυμίσουμε πως η έδρα του τελικού θα καθοριστεί ανάλογα με το ζευγάρι. Αν οι φιναλίστ είναι από την ίδια πόλη, τότε θα διεξαχθεί στο μεγαλύτερο ουδέτερο γήπεδο. Αν η μια είναι από την Αθήνα και η άλλη απ' τη Θεσσαλονίκη, θα γίνει κλήρωση για την πόλη. Τις επόμενες χρονιές σ' αυτή την περίπτωση θα ισχύει ο εναλλάξ ορισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ