Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Καμιά ανησυχία από τους υπεύθυνους για τη νέα αποτυχία στη Γερμανία

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ θυμίζει εποχές πριν το 1987, αλλά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δε δείχνει να συμμερίζεται τις ανησυχίες. "Πιστεύω ότι θα είμαστε στους τρεις πρώτους στο Μουντομπάσκετ του καλοκαιριού και η πρόκρισή μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1999 είναι δεδομένη" υπογράμμισε ο Γ. Βασιλακόπουλος. Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΙΜΠΑ, ίσως γνωρίζει καλύτερα. Εκτός κι αν ελπίζει ότι με τη συμμετοχή του Τσακάλοφ η ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. "Η αναγκαστική σύνθεση της ομάδας δεν επέτρεπε μεγάλη αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα. Ενα σέντερ είχαμε μαζί μας, τον Γιαννούλη. Δεν είχε μεγάλη διαφορά το ψηλό από το κοντό σχήμα. Το παιχνίδι κρίθηκε στα ριμπάουντ και εκεί φάνηκε η παντελής έλλειψη ψηλού παίκτη" τόνισε μιλώντας στον "Σπορ FM". Ο Γιαννούλης λοιπόν δεν μπορούσε, ο Αγγελίδης δεν είναι σέντερ, κι οι δυο μαζί στη Στουτγκάρδη αγωνίστηκαν 28 λεπτά, άρα η Εθνική τι χρειάζεται; Επειγόντως τη βοήθεια του Τσακάλοφ.

Το πρόβλημα της Εθνικής δε βρίσκεται στη συμμετοχή ή μη των ομογενοποιημένων. Η Εθνική έπαψε να εργάζεται ως ομάδα. Το ενδιαφέρον των παικτών έχει στραφεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η Εθνική δεν έχει ούτε μέρα στη διάθεσή της για προπόνηση. Την τελευταία διετία άλλαξε ριζικά ο κορμός της. Ο μέσος όρος ηλικίας κατέβηκε στα 23 χρόνια. Χρειάζεται δουλιά και υπομονή για να γίνει ομάδα.

Ούτε ο Π. Γιαννάκης ανησυχεί. "Πρέπει να ξεπεράσουμε την ήττα από τη Γερμανία και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να νικήσουμε το Βέλγιο. Από κει και πέρα, στο δεύτερο γύρο, θα έχουμε την ευκαιρία να ανασυνταχθούμε και με καλύτερες προϋποθέσεις να καλύψουμε το χαμένο έδαφος", δήλωσε καθ' οδόν προς τη Δράμα, όπου το Σάββατο η εθνική θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο.

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση του Α' ομίλου με δύο νίκες και αντίστοιχες ήττες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Προηγείται αήττητη με 8 βαθμούς η Σλοβενία που επικράτησε προχτές του Βελγίου με 72 - 61. Σε άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: FYROM - Ρουμανία 80 - 52, Ουγγαρία - Πορτογαλία 85 - 69, Ισραήλ - Ισπανία 61 - 67, Εσθονία - Ολλανδία 90 - 99, Κροατία - Λιθουανία 72 - 64, Σουηδία - Τσεχία 93 - 97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ