Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Χρήστος Ραχιώτης

Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Φίλες και φίλοι,

Παρατήρησα κι εγώ την ταμπέλα πάνω από το προεδρείο της σημερινής μας συγκέντρωσης - ημερίδας "Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" και συζήτηση για την πρόταση του ΚΚΕ. Οι προλαλήσαντες δώκαν διάφορες ερμηνείες ποιος είναι αυτός "Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ". Νομίζω πως έπρεπε να τον γράψουμε, είναι ο Αντιιμπεριαλιστικός, Αντιμονοπωλιακός δρόμος. Είναι το Μέτωπο που κληθήκαμε να συζητήσουμε. Κι η πρόταση του ΚΚΕ είναι η πρόταση του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ του 1996 για τη δημιουργία "Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού Μετώπου", που σημαίνει πως μέχρι τότε και σήμερα, αφού δεν έγινε πράξη ακόμα αυτή η πρόταση, πως δεν ακολουθούσαμε και δεν ακολουθούμε τον Αντιιμπεριαλιστικό δρόμο.

Αυτή την άποψή μου για έναν "Αλλο δρόμο", τον Αντιιμπεριαλιστικό, συνέχισα να την προβάλλω σε σημείο που πολλοί αναγνώστες μου και ακροατές μ' έλεγαν "Βελόνα γραμμοφώνου που κόλλησε".

Το ΚΚΕ, που σ' αυτό ανήκει η πρωτοβουλία της ίδρυσης του ΕΑΜ, έλεγε πως σ' αυτό το μέτωπο έχουν θέση οι βασιλόφρονες κι οι μεταξικοί, σήμερα που έχουν καταρρεύσει οι σοσιαλιστικές χώρες και οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό καταπατούν τον πλανήτη μας και στη γειτονιά μας, στα Βαλκάνια, σκορπούν τον πόλεμο και το θάνατο, επιβάλλεται χίλιες φορές να το ξαναπούμε και να βαδίσουμε στα χνάρια του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ και οι νέες κι οι νέοι μας να κάνουν ό,τι έκαναν οι πατέρες κι οι παππούδες τους, μια καινούρια ΕΠΟΝ.

Να θυμηθούμε, όχι "περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις", αλλά τις τότε συνθήκες να τις συγκρίνουμε με τις σημερινές αμερικανοκρατούμενες και να χαράξουμε, όπως τότε, το σωστό δρόμο της συσπείρωσης όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων σ' ένα μέτωπο για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη προς όφελος του λαού και της πατρίδας μας και στην περίπτωσή μας οι νέοι να κάνουν ό,τι έκαναν οι πατέρες και οι παππούδες τους τα χρόνια εκείνα, 1941 - 44.

Τέλος, πριν λίγες μέρες, 28.1.98, στην Αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών που η κ. Νίνα Τσακνή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μίλησε για τον πολιτισμό του Αιγαίου, μιλώντας ύστερα απ' αυτή, επισήμανα τους κινδύνους που διατρέχει ο πολιτισμός από τη δεύτερη κατοχή των Αγγλων και σήμερα των Αμερικανών, επικουρούμενων από το Μάαστριχτ, την ΕΕ κι άλλες παραφυάδες τους και πως υπάρχουν στη χώρα μας οι ίδιες συνθήκες και χειρότερες από κείνες που επέβαλαν τη δημιουργία του ΕΑΜ και κάλεσα όλους τους πνευματικούς ανθρώπους, λογοτέχνες και συγγραφείς να ξεσηκωθούν, να υλοποιήσουν την πρόταση του ΚΚΕ στο 15ο Συνέδριο, για τη δημιουργία του Μετώπου.

Και κλείνοντας, κάνω έκκληση να συντομεύσουμε τη δημιουργία του, γιατί αργήσαμε και η πολλή αργοπορία οδηγεί στον εκφυλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ