Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ολική" ευχή και "Τιμ"

Πάμε σινεμά; Μα έχει κάτι καλό να παρουσιάσει η τηλεόραση απόψε; Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα και βλέπουμε τι θα κάνουμε, ή, μάλλον, τι θα δούμε.

Από τη ΝΕΤ, στις 00.30, "Η ευχή του μικρού πρίγκιπα" του Κριστιάν Πασκάλ. Ενα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί κατά περίπτωση εντελώς διαφορετικά και που μπαίνει συχνά στη ζωή μας. Η δυστυχία δένει τους ανθρώπους ή τους χωρίζει; Αλλοτε ναι, άλλοτε όχι. Ομως, ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι σίγουρος ότι ένα κακό, μια δυστυχία, μια μοιραία ασθένεια, κάνει μια οικογένεια, που στην ουσία είναι χωρισμένη με πολιτισμένο τρόπο, να επανασυνδεθεί. Να ξαναγαπηθεί, να αναθερμανθεί και να αναθεωρήσει... Εδώ έχουμε ένα τραγικό ζευγάρι χωρισμένων, που ζει μακριά ο ένας από τον άλλον ...αρμονικά. Το παιδί τους, η Βιολέτα, είναι ένα κορίτσι χαμογελαστό και προικισμένο. Ενα κορίτσι χαρισματικό, σχεδόν σοφό. Μια μέρα, όμως, η υγεία της μικρής κλονίζεται σοβαρά και σχεδόν τελεσίδικα. Ο πατέρας της, στην απελπισία του, την παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι στην Ευρώπη, με την ελπίδα ο θάνατος να χάσει τα ίχνη της Βιολέτας. Η μητέρα αφήνει το θέατρο - είναι ηθοποιός - και πάει να συναντήσει τον άντρα της και στο παιδί της. Πρόκειται για μια ευαίσθητη δραματική ιστορία με εξαιρετικές ερμηνείες. Παίζουν οι Ρισάρ Μπερί, Ανεμον, Μαρί Κλάιμπερ.

Από την ΕΤ - 3 στις 22.45 "Τιμ" του Μισέλ Πατέ.

Η αγάπη κάνει θαύματα. Ετσι, τουλάχιστον, μας λέει αυτή η ιστορία της αισθηματικής ταινίας που καθόρισε την τύχη ενός καθυστερημένου άνδρα, αλλά, ταυτόχρονα, καθόρισε και την καριέρα του πιο ακριβοπληρωμένου ηθοποιού, του Μελ Γκίμπσον. Είναι ο έρωτας που αναπτύσσεται σταθερά, αλλά αποφασιστικά ανάμεσα σ' ένα διανοητικά καθυστερημένο νέο άνδρα και μιας ώριμης γυναίκας.Από το MEGA στις 22.00 "Ολική επαναφορά" του Πολ Βερχόβεν.

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που ενθουσίασε τους φίλους του είδους. Θα παραμείνουμε στη Γη, αλλά θα πάμε λίγο μπροστά, στα 2084, τότε, όταν η ανθρωπότητα θα έχει ζήσει τη φρίκη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενας άντρας βασανίζεται από εφιάλτες, που έχουν σχέση με τον πλανήτη Αρη. Οσο περνά ο καιρός και οι εφιάλτες παίρνουν διαστάσεις μιας τυραννικής έμμονης ιδέας, εκείνος, για να απαλλαγεί, αποφασίζει να "πεταχτεί", επιτέλους, μέχρι εκεί. Οταν θα του δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, μια απροσδόκητη τεχνική βλάβη απελευθερώνει μνήμες που είχε διαγράψει ο εγκέφαλός του και να συντελεστεί μέσα στο νου του η ολική επαναφορά... Με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ