Κυριακή 15 Μάρτη 1998 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "μπουρλοτιέρηδες" των Βαλκανίων...

Η αναταραχή στο Κοσσυφοπέδιο έχει ήδη ένα ορατό αποτέλεσμα, το οποίο δεν προμηνύεται τίποτα το καλό για την ειρήνη στην περιοχή. Οι ΗΠΑ θα στείλουν καινούρια στρατεύματα στα Σκόπια, ενώ θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις των βαλκανικών χωρών, που συνορεύουν με το Κοσσυφοπέδιο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ολα αυτά, βέβαια, γίνονται στο όνομα της "σταθερότητας" στην περιοχή. Είναι ολοφάνερο ότι τα τελευταία επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο αποτέλεσαν μια καλή ευκαιρία για τις ΗΠΑ να πατήσουν πιο γερά το πόδι τους στα Βαλκάνια, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, και τη θέση τους στον ενδοϊμπεριαλιστικό οργανισμό.

Με βάση αυτές τα "αποτελέσματα" θα ήταν υπερβολικό να ρωτήσει κανείς ποιον εξυπηρετούν τα επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο και ποιοι έχουν συμφέρον να υποδαυλίζουν την ένταση; Ποιος είπε ότι είναι "λάθος" και "μη ρεαλιστικό" το σύνθημα "έξω οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια";

...και οι θλιβεροί τοποτηρητές τους

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της κάτω από το κείμενο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης, με το οποίο απευθύνεται τελεσίγραφο στο Βελιγράδι ότι "δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάπτυξης των σχέσεων της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας με την ΕΕ σε κανέναν τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών ανταλλαγών, εάν δεν αλλάξει στάση το Βελιγράδι απέναντι στην κρίση στο Κοσσυφοπέδιο"!

Κατά τα λοιπά, περισσεύουν οι υποκριτικές διακηρύξεις της κυβέρνησης Σημίτη ότι ενδιαφέρεται για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Εννοεί βεβαίως την ειρήνη της "νέας τάξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ