Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιδράσεις για τη σύμπλευση με κυβέρνηση

Ο Μ. Εβερτ, ερχόμενος σε αντίθεση με την ηγεσία, ζήτησε να φύγει η κυβέρνηση και να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά Γ. Παπαντωνίου

Αντιδράσεις προκαλούνται στο εσωτερικό της ΝΔ, εξαιτίας της πλήρους σύμπλευσης της ηγεσίας του κόμματος με την κυβέρνηση και της στήριξης του πακέτου των αντιλαϊκών μέτρων, με άλλοθι την υποτίμηση της δραχμής. Η ηγεσία του κόμματος, που προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με φτηνές δημαγωγικές κινήσεις, όπως ...η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τη διαρροή της υποτίμησης, επικεντρώνει την κριτική της στο ότι ο Κ. Σημίτης έχει υποστεί πλήγμα στην ...αξιοπιστία του. Παράλληλα, με εντολή του Κ. Καραμανλή, βουλευτές του κόμματος συναντήθηκαν με κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ), σε μια προσπάθεια να δείξει ότι παίρνει υπόψη της τις θέσεις των συνδικάτων στη διαμόρφωση της πολιτικής της.

Τη "χαμένη αντιπολιτευτική υπόληψη" της ηγεσίας της ΝΔ επιχείρησε να αναπληρώσει ο Μ. Εβερτ,ο οποίος χτες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, ζήτησε ευθέως να φύγει "η ανίκανη κυβέρνηση", ενώ παράλληλα πρότεινε να κατατεθεί πρόταση μορφής κατά του Γ. Παπαντωνίου. "Οσο ταχύτερα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο", τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ερχόμενος σε αντίθεση με την ηγεσία, που μια μέρα πριν είχε απορρίψει "μετ' επαίνων" την πρόταση για μομφή ή να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Επίσης, δεν είναι τυχαία η συνάντηση που έχει οργανώσει απόψε στο σπίτι της βουλευτής, που δεν πρόσκειται στην ηγεσία, στην οποία έχει προσκαλέσει πάνω από 40 βουλευτές από την επαρχία.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ για τους χειρισμούς της ηγεσίας απέναντι στο ζήτημα της υποτίμησης είναι το παρακάτω σχόλιο που δημοσιεύτηκε χτες στον "Ελεύθερο Τύπο": "Το ...λιγότερο απογοητευμένοι είναι πολλοί βουλευτές, αλλά και ο κόσμος της ΝΔ για τη στάση της ηγεσίας στο θέμα της υποτίμησης. Αντί να υπάρξει μια σκληρή καταδίκη, από τις πρώτες ώρες, της κυβερνητικής πολιτικής και των χειρισμών του κ. Σημίτη, είχαμε μια αμηχανία, στη συνέχεια χλιαρή αντίδραση και μια πανσπερμία δηλώσεων. Παράλληλα, στα 24ωρα που ακολούθησαν, ήταν εμφανής η σύγχυση για το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις του κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα. Σε μια τέτοια κατάσταση, δικαιολογημένα, ο κόσμος, τα στελέχη της παράταξης αναρωτιούνται: Δηλαδή, τι ...χειρότερο πρέπει να συμβεί, ώστε η ΝΔ να κάνει σκληρή αντιπολίτευση;".

  • Τολμηρά κίνητρα στους βιομηχάνους, όπως μεγαλύτερες φορολογικές απαλλαγές τύπου Ιρλανδίας, καθώς και μείωση κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών (!) ζητά ο Αντ. Σαμαράς, γιατί έτσι, ισχυρίζεται, θα κεφαλαιοποιήσει η χώρα τα όποια οφέλη από τη νέα ισοτιμία της δραχμής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ