Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Διπλωμάτες πάνε κι έρχονται

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (του ανταποκριτή μας). - Εφτασε χτες το βράδυ στην Κύπρο, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Ντιέγκο Κορντοβέζ, ο οποίος θα καταβάλει προσπάθειες με σκοπό την ενεργοποίηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο Κορντοβέζ κομίζει επιστολές του Κόφι Ανάν προς τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ντενκτάς, με τις οποίες τους καλεί να εργαστούν για να βγει το Κυπριακό από το σημερινό αδιέξοδο. Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ θα παραμείνει στην Κύπρο έξι μέρες και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ντενκτάς. Ο Κύπριος Πρόεδρος θα επιστρέψει την Πέμπτη από το Ισραήλ.

Επίσης χτες το βράδυ έφτασε στην Κύπρο αντιπροσωπεία από τη Σουηδία, η οποία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γκουνάρ Λουντ,θα ζητήσει από την κυβέρνηση να μην αναπτύξει τους ρωσικούς πυραύλους S - 300. Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η σουηδική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και με Τουρκοκύπριους.

Ο πρέσβης της Ρωσίας Γκεόργκι Μουράτοφ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ντενκτάς θα μεταβάλει την αρνητική στάση του. Η Ρωσία, είπε ο Μουράτοφ, ευελπιστεί ότι θα πρυτανεύσει τελικά η κοινή λογική και η τουρκική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά στην επιθυμία της διεθνούς κοινότητας για συνέχιση ενός ουσιαστικού διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Ρώσος πρέσβης επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο ο ειδικός αντιπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για το Κυπριακό Βλαντιμίρ Τζίζοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ