Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στόχος, η ιδιωτικοποίηση και οι εργασιακές σχέσεις

Δημόσια συζήτηση οργανώνει σήμερα το απόγευμα η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"

Δημόσια συζήτηση για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ), που προωθεί η κυβέρνηση, μέσω του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, διοργανώνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Ιλίου (Νέστορος και Φιλοκτήτου) η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ). Σκοπός της συζήτησης είναι να ενημερωθούν κατ' αρχήν οι φορείς του λαού της Δυτικής Αττικής, σε δήμους των οποίων προωθούνται ήδη τα ΤΣΑ, για το περιεχόμενο αυτών. Να αποκαλυφθεί, έτσι, ο στόχος που εξυπηρετούν και οι συνέπειές τους στην περιοχή. Να συζητηθούν και να αποφασιστούν, τέλος, μορφές αντίδρασης ενάντια στα ΤΣΑ, ενάντια στην ανεργία.

Στόχος των ΤΣΑ - τονίζει η ΝΑΣ σε ανακοίνωσή της - είναι η προώθηση της ιδιωτικοποίησης τομέων της κοινωνικής πρόνοιας, υγείας και παιδείας. "Τα ΤΣΑ- συνεχίζει - που κυβέρνηση και ολιγαρχία προωθούν στις εφτά περισσότερο υποβαθμισμένες από την ανεργία περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Αθήνα, είναι η χρησιμοποίηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος για την υλοποίηση της πολιτικής που συμφέρει το κεφάλαιο".

Αναφορικά με την ανεργία, την οποία Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση διατείνονται πως θα... καταπολεμήσουν με τα ΤΣΑ, η ΝΑΣ σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της: "Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής η ανεργία ξεπερνά το 12%, ενώ υπάρχουν και περιοχές που φτάνει στο 30%. Η εφαρμογή του προγράμματος σύγκλισης που προβλέπει η συμφωνία του Μάαστριχτ πολλαπλασιάζει τον αριθμό των ανέργων. Η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κλείνουν παραγωγικές μονάδες, πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργάτες".

Και συνεχίζει: "Ο "απασχολήσιμος" είναι το όραμα των όπου γης επιχειρηματιών. Ο "απασχολήσιμος" ή "flexible worker", όπως τον αποκαλεί η "Λευκή Βίβλος", είναι ο εργαζόμενος που δεν τον καλύπτει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης χύνουν "κροκοδείλια δάκρυα" για την ανεργία. Το μέγεθος της υποκρισίας τους είναι τεράστιο. Στη χώρα μας η κυβέρνηση χαρίζει τα λεφτά του ΟΑΕΔ στις επιχειρήσεις, αντί να τα διαθέσει για την προστασία των ανέργων".

"Η ανεργία, η δυστυχία χιλιάδων οικογενειών έχει γίνει για ορισμένους μια καλή φάμπρικα",καταλήγει η ΝΑΣ στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ