Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οχι αεροδρόμιο στον Κάμπο Χίου

Μετά από "άνωθεν" κυβερνητικές πιέσεις προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ορίστηκε για σήμερα η συζήτηση για την έγκριση από το ΚΑΣ του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο, εκτός του ότι καταστρέφει δεκάδες σπίτια, μια ολόκληρη συνοικία (Φάρκαινα), εισέρχεται και μέσα στον κηρυγμένο "ιστορικό τόπο" του Κάμπου και θα έχει ανυπολόγιστες καταστροφικές επιπτώσεις στα δεκάδες μνημεία της ευρύτερης περιοχής.

Κατά του συγκεκριμένου έργου έχουν ταχθεί οι αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων και ο μελετητής του Κάμπου, καθηγητής και πολεοδόμος κ. Καρύδης.

Να σημειώσουμε ότι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχουν προσφύγει ο Σύλλογος Οικολογίας του νησιού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρκαινας,ο εισηγητής τάχθηκε κατά του συγκεκριμένου έργου. Και ενώ αναμενόταν η απόφαση του ΣτΕ και είχε αναβληθεί η συζήτηση του θέματος στο ΚΑΣ μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, με κυβερνητικές πιέσεις διαφόρων παραγόντων, όπως ο βουλευτής Κωτσακάς, ορίστηκε αιφνιδιαστικά η σημερινή συζήτηση του θέματος. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν τα μέλη του ΚΑΣ θα προασπίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, ή ενδίδοντας στις πιέσεις θα προσθέσουν άλλη μια απόφαση καταστροφική για τα μνημεία μας, στο όνομα και στο "βωμό" της δήθεν "ανάπτυξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ