Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαταρκτική εξέταση για το μπλακ άουτ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος,προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων και συγκεκριμένα το αδίκημα της παρακώλυσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Ξενικάκης.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχτηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Εβερτ.Στη μηνυτήρια αναφορά ο Μ. Εβερτ ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου με βάση το άρθρο 293 του Ποινικού Κώδικα και αναφέρει ότι από τη συμπεριφορά, τόσο με πράξεις όσο και με παραλείψεις των υπευθύνων οργάνων, παρακωλύθηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας και θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να προβλέψουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο, ώστε να πάρουν μέτρα για την αποτροπή του.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί διάπραξη ποινικού αδικήματος η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα δώσει παραγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ