Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις για τα οικονομικά

Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις έχει προγραμματίσει για σήμερα ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό το φως των σαρωτικών ανατροπών που επιχειρεί στο ισχύον καθεστώς των εργασιακών σχέσεων, αρχής γενομένης από την "Ολυμπιακή Αεροπορία" και τις υπόλοιπες υπό προγραφή ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, Ταχυδρομεία, Αστικές Συγκοινωνίες).

Στις 11 το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του οικονομικού επιτελείου, στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΟΝΕ και προφανώς σε ποιο βαθμό προωθείται το κυβερνητικό έργο με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση πρόσφατα στις Βρυξέλλες, με την απόφασή της για την υποτίμηση της δραχμής και την ένταξή της στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,όπου και θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί μεταξύ άλλων να θέσει - και επίσημα - "ταφόπετρα" στο θεσμό του οκτάωρου.

Το μεσημέρι επίσης προβλέπεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δημοσίου Χρέους, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λ. Παπαδήμο και τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη. Να σημειωθεί ότι οι δανειακές ανάγκες του δημοσίου για τον μήνα Απρίλη υπολογίζονται σε περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δραχμές.

Σχετικά με τη συνάντηση των Σημίτη - Παπαντωνίου, αν και οι κυβερνητικές πηγές απέφυγαν να ενημερώσουν για την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται στα πλαίσια των νέων βαρύτατων δεσμεύσεων που επέβαλε το κοινοτικό διευθυντήριο προκειμένου να κάνουν δεκτή τη δραχμή στο Μηχανισμό των Συναλλαγματικών Ισοτιμιών. Δεσμεύσεις οι οποίες ισοδυναμούν με ένα νέο "πρόγραμμα σύγκλισης", ο χρονικός ορίζοντας του οποίου επεκτείνεται πλέον και μετά το 2000, ενώ εικάζεται ότι βασικές πλευρές της επώδυνης συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ